O echipă de polițiști de la „Economic” a descins, marți dimineață, în sediul Direcției de Sănătate Publică Dolj pentru a ridica mai multe acte, oamenii legii efectuând cercetări cu privire la folosirea unui aviz sanitar în cazul unor lucrări de construcție din anul 2017. 

Polițiștii au ajuns în sediul instituției în jurul orei 9.00, aflându-se încă acolo în momentul redactării știrii.

„Sunt percheziții care se află în derulare, la DSP Dolj, efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Este o anchetă în lucru și orice informație o poate oferi Parchetul Județean. Dumnealor sunt în măsură să facă sau nu publice mai multe date”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, este vorba despre mai multe date contradictorii cu privire la emiterea unei autorizații de construire, emisă în anul 2017, fără a deține aviz sanitar conform legii. Societatea respectivă a folosit un aviz sanitar din anul 2009. 

Organele de urmărire penală au fost sesizate despre faptul că, în cursul anului 2017, o societate de construcţii a demarat lucrările de construire a unui imobil pe strada Împăratul Traian numărul 65, în baza unei autorizaţii de construire emise fără a se deţine aviz sanitar prevăzut de lege. Din verificările efectuate în cursul cercetărilor şi din înscrisurile depuse la dosar de către Primărie şi de către Direcţia de Sănătate Publică a reieşit faptul că la emiterea autorizaţiei de construire a fost folosit un aviz sanitar din 2009. Ulterior printr-o altă adresă, Direcţia de Sănătate Publică a înaintat o copie certificată conform cu originalul a acestui aviz. A precizat că dosarul de emitere nu se găseşte în arhivă, iar printr-o altă adresă a comunicat că o copie a avizului se află în arhiva instituţiei. Dat fiind toate aceste date contradictorii şi pentru a se stabili împrejurările concrete în care a fost emis avizul sanitar s-a dispus ridicarea de documente în vederea cercetărilor”, a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Momentan, cercetările nu privesc o anumită persoană, ci fapta respectivă, dosarul penal având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Articolul precedent„Trecu anu’ cu olteanu”, spectacol inedit al Ansamblului Folcloric Maria Tănase din Craiova
Articolul următorBărbat din Mehedinți, căutat de autoritățile din Italia, prins în Craiova