Reprezentanții Primăriei Craiova pregătesc extinderea parcării cu plată prin SMS, la tariful de 0,50 euro pe oră, pe alte nouă străzi din centrul urbei, inclusiv pe Calea București, edilul Mihail Genoiu menționând că pentru riverani vor exista abonamente pentru parcare. 

Potrivit primarului Craiovei, acest demers de extindere al parcărilor cu plată prin SMS are și scopul de a-i determina pe șoferi să opteze pentru parcarea subterană din centrul Craiovei, care are 619 locuri, în sens contrar UE ar urma să ceară explicaţii şi chiar bani, fiind vorba de un proiect european.

În ceea ce privește nemulțumirea locatarilor din partea centrală a Craiovei, aceștia sunt nemulțumiți de ideea autorităților, edilul explicând că la început va fi mai dificil, după care lucrurile trebuie să intre pe un fagaș normal. Genoiu a spus că vor exista abonamente speciale pentru riverani, iar parcările în sine vor fi dotate cu parcometre.

Conform acestui nou regulament, în Craiova urmează a fi amenajate nu mai puțin de 672 de locuri de parcare cu plata prin SMS. În prezent, în centrul municipiului sunt deja 121 de astfel de spații pe străzile A.I. Cuza (77 de locuri), Romul (28) și Nicolaescu Plopșor (16).

Dintre locurile de parcare cu plata prin SMS nou-instituite, unele vor fi cu program nonstop (253 de locuri), iar altele vor funcționa între orele 8.00 și 18.00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale (540 de locuri). Cele mai multe locuri de parcare cu plată ar urma să fie amenajate pe Calea Bucureşti (386).

 

Articolul precedent24,77 % a fost prezența la vot în Dolj
Articolul următorS-a urcat băut la volan și s-a răsturnat cu mașina într-o stație de autobuz, în Craiova