Autoritățile județene din Dolj pregătesc, în această perioadă, un proiect comun cu patru localități din apropierea Craiovei pentru realizarea traseelor de velo-turism, potrivit unui anunță făcut de președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile. 

Acesta s-a întâlnit, miercuri, cu primarii comunelor Bucovăț, Breasta, Podari și Vârvor, și le-a cerut să identifice rutele și să stabilească regimul juridic al terenurilor care vor fi traversate de piste de biciclete.

„Scopul nostru este acela de a crea o rețea de piste care să lege obiective de interes regional, cum sunt pădurea din satul Palilula, parcul din satul Breasta sau lacul Ciutura, din zona localității Vârvor. În acest fel, oferim o alternativă din ce în ce mai atractivă pentru petrecerea timpului liber.

Construirea infrastructurii pentru transport verde este una dintre investițiile eligibile pe componenta ce privește Fondul local, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Uniunea Europeană pune la dispoziție peste 2 miliarde de euro pentru investiții în infrastructura locală care să susțină reziliența și tranziția verde a zonelor rurale și urbane”, a menționat Cosmin Vasile.

Totodată, primarilor le-a fost solicitat să sprijine echipa Consiliului Județean Dolj în identificarea unui spațiu potrivit amenajării unui parc de aventură, investiție ce se dorește a fi demarată în viitorul apropiat.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentLegile Puterii | Viorica Dăncilă: Când începem extragerea gazelor din Marea Neagră, să acoperim necesarul României și restul să meargă pe piața liberă
Articolul următorRafila vine la Craiova. Programul vizitei