Judeţele din Oltenia intră sub incidenţa unei atenţionare Cod Galben de ploi torenţiale. Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), joi, intră în vigoare vineri dimineaţă. Se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi şi 40-50 litri pe metrul pătrat.

Potrivit ANM, atenţionarea cod galben de ploi torenţiale intră în vigoare vineri, la ora 6.00, şi expiră la ora 23.00.

Meteorologii avertizează că vineri vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20-25 litri pe metrul pătrat şi pe arii restrânse 40-50 litri pe metrul pătrat.

Potrivit ANM, ploi se vor semnala şi în a doua parte a zilei de joi local în zonele de deal şi de munte, în sudul şi în nord-vestul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest.

Tot vineri, la ora 16.00, va intra în vigoare şi o informare meteorologică de vreme rea, ca va expira sâmbătă dimineaţă. Meteorologii avertizează că în Muntenia, Dobrogea şi sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă de peste 25-35 litri pe metrul pătrat. Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, va continua să plouă local însemnat cantitativ şi în centru şi nord-est.

 

Articolul precedentDrum din Gorj închis din cauza inundațiilor
Articolul următorTrafic restricționat pe un drum național din Gorj, din cauza unor bolovani ajunși pe carosabil