Funcționari din cadrul DSP Dolj sunt cercetați penal după ce au dispus scoaterea din carantină a patru persoane fără a aștepta rezultatul testelor efectuate în vederea confirmării sau infirmării infecţiei cu noul coronavirus. 

Cele patru persoane au fost scoase din carantină în data de 28 martie, pentru ca în data de 4 aprilie, când au venit rezultatele, să fie confirmate pozitiv.

În perioada 28 martie-4 aprilie, cele patru persoane au intrat în contact cu alți oameni, informează procurorii craioveni.

Dosarul penal a fost înregistrat în data de 6 aprilie, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, acuzațiile fiind de  abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

„Din conţinutul actului de sesizare rezultă că în data de 28.03.2020 funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a numiţilor GM, GP, GPI şi CC, fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19. Ulterior, în data de 04.04.2020, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza jud. Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19”, se arată într-un comunicat de presă remis, marți, de către reprezentanții  Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Cele patru persaone au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Craiova.

Articolul precedentLinie formată din trei sisteme Real Time PCR la SCJU Craiova. Se pot lucra 200 de probe pe zi
Articolul următorMăsurile dispuse prin ordonanțele militare, încălcate de sute de doljeni