Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova va avea linie de gardă, începând cu luna iulie a acestui an, potrivit noului manager al unității medicale, Teodor Sas.

Directorul a spus, miercuri, că se fac demersuri „serioase” pentru ca această clinică să poată asigura program continuu, marea problemă fiind, de mai bine de un an, lipsa personalului medical.

Sas a menționat că această structură funcționează, în prezent, cu nouă asistenți medicali și doi medici, organigrama urmând a fi completată.

„Aici lucrează, în prezent, nouă asistenți și doi medici. Vor mai veni încă trei medici care în momentul acesta efectuează stagiul de pregătire pentru partea intervențională. În organigramă sunt suficiente posturi vacante pentru a putea începe activitatea. De altfel, activitate există, dar pentru a intra în programul de infarct miocardic acut trebuie permanență. Încercăm să mai facem rost, la Ministerul Sănătății de încă un angiograf. Ar fi optim să fie două în cazul programului de infarct miocardic acut. Obiectivul nostru este ca de la 1 iulie să avem program continuu. Eu zic că vom reuși”, a precizat Sas.

Aproximativ 6.000.000 de lei au fost alocați, anul acesta, și Clinicii de Cardiologie Intervențională din cadrul SCJU Craiova, pentru achiziționarea de echipamente medicale, mobilier, sisteme și instalații.

Rămâne de văzut ce va face conducerea unității spitalicești în privința acestei clinici, dacă directorii vor conștientiza cât de important este că o au și dacă va exista vreun interes ca unitatea să aibă linie de gardă, așa cum se tot promite de aproape doi ani.

Articolul precedentDolj. Fosta directoare a liceului din Dăbuleni, anchetată după ce, noaptea trecută, a intrat în biroul sigilat
Articolul următorFOTO. Reabilitări și igienizări de 5 milioane de euro la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova