Nici măcar jumătate din numărul liceenilor care au susținut simularea examenulului de Bacalaureat Național nu au reușit să obțină note de promovare, un singur elev din județul Dolj având media 10.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, la clasa a XII, procentul de promovare este de 49,08%, cu 8,52% mai mare față de anul trecut.

„A fost înregistrată o medie de 10.00 la Colegiul Național „Carol I” Craiova. Am mai avut 16 note de 10.00 la limba și literatura română, 20 note de 10.00 la istorie și 9 note de 10.00 (zece) la matematică; 53 note de 10.00 la proba la alegere a profilului și specializării (28 – biologie, 4 – fizică, 8 – geografie, 3 – informatică, 10 – logică). Cele mai mari rezultate au fost obținute la: Colegiul National „Frații Buzesti” Craiova, Colegiul Național „Carol I” Craiova, Colegiul Național „Elena Cuza” Craiova, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova”, a explicat Lițoiu.

La clasa a XI –a, 39,32% dintre candidați au promovat,  cu 6,08% mai mult față de anul 2018. 24 dintre elevi au note de 10.00 la limba și literatura română, a mai fost o notă de 10.00, la istorie și patru note de 10.00, la matematică.

Lițoiu a precizat că în cazul acestora, cele mai mari rezultate au fost obținute la Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic „Independența” Calafat, Colegiul Național „Carol I” Craiova, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova.

Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018-2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, conform regulamentului.

 

Articolul precedentExpoziții, dans cu făclii și plimbare cu biciclete ECO, la Craiova. „Ora Pământului” stinge lumina în centrul urbei
Articolul următorClaudiu Manda și Olguța Vasilescu fac petrecere de nuntă cu peste 500 de politicieni. Locația este situată în comuna unde nașul cuplului este primar