Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă, după ce a efectuat o vizita fulger și la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru a se asigura ca unitatea este pregătită să facă față crizei sanitare provocată de COVID-19, că românii trebuie să se aștepte la o creștere a numărului de infectări și de decese, în condițiile în care nu a fost atins punctul maxim al pandemiei.

„Nu am urcat acea pantă. Mai avem vreo două săptămâni în care trebuie să ne gândim că vom avea o creștere a numărului de cazuri. Sperăm să rămână progresivă, nu exponențială. Vom avea și decese ale celor pe care îi vedeți în aceste momente pe terapie intensivă. Au anumite comorbidități ce în perioada următoare corpul medical va da măsura să poată salva cât mai mult dintre dânșii”, a declarat ministrul Sănătății la Vaslui.

În ceea ce privește cauzele care au dus la o explozie a numărului de infectări în rândul personalului medica,l ministrul Sănătății a explicat că există un cumul de factori.

“Sunt un cumul de motive, atât din partea personalului care poate la început a luat prea ușor această pandemie și acest virus, apoi poate o relaxare, dar este și problema persoanelor care s-au adresat, omițând să dea acele informații pe baza cărora personalul medical putea să își ia niște precauții sau prezența mai multor pacienți odată. Rămâne în continuare precauția în consultul fiecărui bolnav. Avem grijă să avem echipamentul de protecție, avem grijă cum ne îmbrăcam, cum ne dezbrăcăm, avem grijă de tot ce înseamnă rutina zilnică. Rămân aceleași precauții”, a mai declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a ținut să le transmită încă o dată românilor că e important să rămână în izolare, chiar dacă este perioada sărbătorilor pascale.

„Trebuie să înțelegem că e un Paște altfel, trebuie să rămânem în acea izolare, trebuie să mai avem răbdare chiar dacă este la limită. Trebuie să înțelegem că un Paște făcut în izolare anul acesta pregătește un Paște în care să fim împreună în anii care urmează. Trebuie să înțelegem că aceste restricții sunt ăn beneficiul nostru”, a mai precizat ministrul Nelu Tătaru, scrie stiripesurse.ro.

Articolul precedentDolj: Bilanţul persoanelor infectate cu noul virus a ajuns la 61
Articolul următorMarcel Vela: Efortul de a păstra distanţa, mai greu de suportat în aceste zile de sărbătoare, ne va permite ca anul viitor să sărbătorim Paştele împreună