Ministrul Sănătății a vizitat, miercuri, Clinica de Cardiologie din Craiova, declarându-se mulțumită de faptul că unitatea este dotată corespunzător și reproșând chiar ministerului pe care îl conduce că „nu prea s-a făcut nimic din mai până la această dată, cu privire la resursa umană”.  

Pintea le-a cerut medicilor craioveni să se implice mai mult în derularea activității spitalicești, menționând faptul că are pretenții mai mari de la aceștia.

„Am sesizat că s-au făcut progrese, privind această Clinică de Cardiologie. Am observat acest lucru analizând situația de când s-a montat primul stent, până acum. Nu este rău, dar eu am pretenții mai mari de la Craiova. Sunt medici foarte buni, personal medical există și totuși se întâmplă ceva. Vrem ca medicii să ne ajute. Să comunicăm mai mult în toate privințele”, a fost mesajul ministrului Pintea.

Referitor la materialele sanitare necesare derulării activității din Clinica de Cardiologie, ministrul i-a recomandat directorului unității spitalicelti din Craiova să facă tot posibilul să le asigure, mai ales stenturile.

„Nu lași pacientul să moară că nu ai program național. Programul național sprijină activitatea, dar nu vreau să aud că medicul are nevoie de stent și că spitalul nu îl are. Este exclus așa ceva. Noi sprijinim spitalele prin acele programe, dar nu finanțăm în totalitate”, a mai spus ministrul Sănătății.

Aceasta a vizitat și noua Clinică de Cardiologie din Craiova.  Dacă din punct de vedere al infrastructurii nu a avut niciun reproș, problema resursei umane și implicit lipsa activității continue în această clinică au fost criticate de către Pintea. Aceasta consideră că s-a pierdut timp și că și Ministerul Sănătății poartă o parte din vină.

„Clinica de Cardiologie din Craiova arată foarte bine, este dotată, dar din păcate puțin populată. În luna mai s-a făcut partea de angiografie. Se fac implanturi de stent, coronarografii, dar nu este suficient. Este chirurgie cardiovasculară. Mai lipsesc niște paturi, mai lipsesc niște oameni. Autoritățile județene și-au făcut datoria. Urmează ca noi să ne ocupăm de restul. Din mai până acum puteam să mișcăm ceva mai mult. Am înțeles că există un memorandum pentru posturi care încă nu au fost deblocate. Voi verifica când a fost depus. Dacă este târziu depus o să îl cert pe domnul manager. Urmează pregătirea personalului întrucât cei care vor lucra aici trebuie să fie pregătiți. Și această etapă durează. Dacă începeam din mai, iunie, poate că era gata până acum. De aceea spun că trebuie să ne mișcăm un pic mai repede. Dacă memorandumul pentru posturi a fost depus în urmă cu două luni, cum spune domnul director, dacă stă de două luni acolo, atunci eu am o problemă. Important este ca acum să ne ocupăm serios de fiecare pas și să recuperăm timpul. Activitatea din această clinică, realist vorbind, nu are cum să demareze mai devreme de două luni din acest moment. Termenul realist este de două luni”, a conchis Pintea.

Articolul precedentPintea, în scandalul pliantelor antivaccinare: „Este vorba despre dezinformare. Noi, Ministerul, vom face plângere penală”
Articolul următorDreptul pe care îl au pacienții, din 2014, dar pe care nu îl cunosc. Banii dați pe medicamente în timpul internării în spital, recuperați în baza bonului fiscal