Ministrul Mediului, Costel Alexe, a menționat, în cadrul unei vizite efectuate în localitatea doljeană Mârșani, zonă cunoscută ca fiind afectată de fenomenul deșertificării, că este important ca autoritățile și proprietarii terenurilor să colaboreze pentru a atrage fonduri în vederea remedierii situației. 

Sunt indicii, potrivit ministrului, că partea sudică a României va deveni, în următorii 50 de ani, un teren acoperit cu dune de nisip. Pentru a nu se ajunge aici, a spus Alexe, foarte important devine fenomenul împăduririlor.

„Important este să depistăm aceste terenuri amenințate de fenomenul deșertificării. Avem, la Ministerul Mediului, 10 milioane de lei care rămân necheltuiți, din păcate, pentru că fie proprietarii acestor terenuri deșertificate nu sunt de acord cu împădurirea sau avem autorități publice locale care nu înțeleg importanța acestui proces. România are de suferit din cauza extinderii terenurilor deșertificate. În următorii 50 de ani, Sudul României va fi acoperit cu dune de nisip dacă nu vom reuși să ținem în frâu acest proces de extindere. De aceea, fac apel la toate instituțiile prefectului din Sudul României, la toate autoritățile publice locale, la toți proprietarii care au astfel de terenuri să conlucreze, să poată accesa fonduri pentru că nu facem un bine doar autorităților locale, ci rezolvăm o problemă de mediu”, a declarat Alexe.

Alexe a inspectat, împreună cu specialiștii din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, perimetrul de ameliorare de 1.200 hectare de la Mârșani.

https://www.facebook.com/watch/?v=1120633634971731

Articolul precedentDolj: Încă trei cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19
Articolul următorCraiova: Bărbat reținut după ce și-a violat nepoata