Peste 3.300 de articole textile, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean sârb a încercat să le introducă ilegal în ţară, au fost depistate sâmbătă de către polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere Calafat din județul Dolj. 

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, bunurile erau inscripționate cu numele unor firme cunoscute.

„În data de 8 septembrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, cetăţeanul sârb R.M., în vârstă de 46 de ani. Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în remorca acestuia, cantitatea totală de 3.331 articole textile, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cu ocazia cercetărilor, şoferul autocamionului a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Turcia către o firmă din Bosnia, fără a cunoaşte că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală, au mai spus reprezentanții Punctului de Trecere Calafat.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 445.100 de leiau fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

Articolul precedentDoljul ocupă locul al II-lea într-un top național al deșeurilor
Articolul următorCraiovenii pot decide locul de amplasare a celor cinci sculpturi de la Simpozionul Drumuri Brâncușiene