Restaurant cu specific pescăresc, alei nou amenajate, podețe, foișor, tiroliene pentru cei mici, specii de arbori, zone pentru pescuit, toate acestea fac parte din planul de amenajare a Parcului „Hanul Doctorului” din Craiova, zonă care din anul 1972, chiar de la inaugurare, nu a mai beneficiat de nicio formă de întreținere sau amenajare.

Ideea revitalizării Parcului Hanul Doctorului din Craiova vine după peste 45 de ani în care autoritățile nici măcar nu l-au întreținut. Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, de la inaugurarea spațiului respectiv nimeni nu a mai făcut nimic.

„Continuăm procesul de revitalizare a parcurilor din Craiova. Pe lângă Grădina Botanică, Parcul Romanescu, Parcul Pușkin, anul trecut parcul de la Pedagogic, anul acesta am venit încă din primăvară, aici, în Parcul Hanul Doctorului. Este o întindere de peste patru hectare, este domeniul public al municipiului Craiova și am considerat că este un parc care ani de zile a fost părăsit. El a fost conceput în anul 1968 de doi arhitecți craioveni și inaugurat în 1972. De la inaugurare nu s-a mai făcut absolut nimic în Parcul Hanul Doctorului. Am început cu lucrările de dragaj ale apei. A fost decolmatat lacul, a fost înlăturată vegetația care nu era în regulă. A fost curățit în totalitate. Malurile au fost reabilitate, s-au plantat mai multe sălcii și s-a refăcut iluminatul perimetral, cu stâlpi recuperați de pe strada A.I. Cuza, iar marea majoritate a bordurilor care sunt îmbrăcate în piatră sunt borduri din piatră naturală recuperate din orașul Craiova acolo unde s-au reabilitat străzi. Se lucrează acum la amenajarea aleilor”, a declarat Genoiu.

Lucrările au început în aprilie, autoritățile sperând ca în toamnă să fie gata. „Aici au fost sute de mașini de gunoaie și de deșeuri strânse în decursul anilor și vegetație uscată și au fost strânse cu Regia de Fond Locativ. A fost o procedură pentru curățirea lacului care a fost realizată prin Direcția Servicii Publice. Parte de iluminat public este realizată prin acordul de iluminat public pe care îl avem cu firma care întreține iluminatul public în Craiova și care are obligații de extindere acolo unde stabilim că este nevoie. Partea de asfaltări este pe acordul-cadru de asfaltări pe care îl avem cu firma care întreține orașul. Practic nu am intrat într-o investiție separată. ca și parte de amenajare deja avem experiență, pentru că este o miniatură a Parcului Romanescu”, a mai spus edilul.

Iubitorii de pește vor putea degusta diverse preparate, municipalitatea având în plan și construirea unui restaurant cu specific pescăresc, chiar în zona lacului. „În zona de intrare a parcului, spre parcare, ne-am propus să gândim și un restaurant. Am putea merge pe ideea de a concesiona terenul pentru a se realiza un restaurant cu specific pescăresc. De asemenea, vor fi instalate tiroliene. Topografia terenului permite acest lucru și ne-am gândit că pentru copii, pentru părinții care vin cu copiii aici este foarte frumos. Ne-am propus și să plantăm în toamna aceasta 100 de arbori, ca simbol al împlinirii a 100 ani de la Marea Unire”, a completat Genoiu.

În anul 1972, a fost făcut și un proiect de peisagistică cu grupul de arbori din această zonă. „Se  regăsesc grupurile de chiparoși și vor fi aduși și plantați, grupuri de rășinoase au dispărut, dar vor fi aici. Nu ne abatem de la proiectul de peisagistică al parcului de la 1972”, a adăugat Delia Ciucă, șef Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova.

Articolul precedentPortarul Edi Stăncioiu a semnat cu Craiova
Articolul următorFOTO. Imaginile cu o oaie surprinsă în centrul Craiovei au stârnit reacţii pe site-urile de socializare