Medicii de familie și unitățile spitalicești din județul Dolj nu mai au probleme în ceea ce privește administrarea vaccinurilor Hexavalent, antihepatic și cel antirujeolic. Cele aproximativ 6000-6500 de doze din fiecare tip de vaccin sunt suficiente pentru solicitările din acest an, după cum susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj. 

Ultimul pe lista de așteptare întocmită de către autoritățile din Dolj era  Hexavalentul, acesta sosind la jumătatea lunii trecute. „S-a rezolvat problema vaccinului Hexavalent, a celui antihepatitic și a celui antirujeolic. Am primit doze suficiente pentru următoarele 12 luni, din fiecare categorie în parte. Populația nu trebuie să își mai facă grji. Avem 5.800 de doze de vaccin antihepatitic, 6.400 de vaccin antirujeolic și 6.600 de vaccin Hexavalent. Acesta din urmă a venit în jurul date de 15 iunie”, a spus dr. Popescu.

Vaccinul hexavalent se face bebelușilor la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni, medicii de familie din Dolj nemaivând acum probleme cu administrarea lui. „Trebuie precizat că într-o fiolă de vaccin hexavalent sunt 6 vaccinuri. Vaccinul hexavalent se face bebelușilor la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei”, a conchis medicul Popescu.

Articolul precedentGospodării inundate în Gorj. Intervin pompierii (FOTO)
Articolul următorDoliu în familia lui Florin Iordache. Mama fostului ministru al Justiţiei a încetat din viaţă