Un medic din cadrul Spitalului Filişanilor a fost infectat cu noul coronavirus, fiind internat, potrivit unor surse, la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova după ce duminică s-a simţit rău.

Doctorul doljean face parte din echipa medicală care a intrat în contact cu un pacient confirmat cu COVID-19, care la câteva zile după internare a decedat.

Sursele spun că medicul confirmat cu coronavirus este cel care a insistat ca pacientului să i se facă testare, întrucât se știa că venise din Franța, dar nu a fost luat în seamă.

Mai mult, medicul ar fi avut discuții contradictorii cu cei din conducerea unității spitalicești, spun surse din cadrul spitalului respectiv. În cazul medicului, primul test a ieșit negativ, dar pentru că se simțea rău, duminică a mers la spital.

La „Urgenţa” Spitalului din Filiaşi, în data de 15 martie, a ajuns un bărbat în vârstă de 67 de ani, cu dureri cauzate de boala pe care o avea, cancer în stadiu terminal. Deşi au știut că venise din Franța, iar unii dintre medici au cerut testarea lui încă de la început, abia pe 17 martie i-au fost recoltate probe pentru a se depista dacă are coronavirus.

În cazul acestui pacient, rezultatul a fost pozitiv, iar a doua zi a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde câteva zile mai târziu a și decedat.

Imediat, 23 de angajaţi ai spitalului din Filiaşi care au intrat în contact cu bărbatul au fost testaţi şi trimişi în izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Filiaşi a fost închis.

Mai mult, procurorii doljeni fac cercetări pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz, verificările vizând modul în care conducerea a gestionat situația acestui pacient.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistrat la data de 20.03.2020 un dosar penal având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 297 şi art. 352 din Codul Penal. Astfel, la data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19.
Prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă”, arată un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiași.

Articolul precedentPoșta Română a început distribuirea pensiilor. Banii se pun în plic, operațiunea să nu dureze mai mult de 5 minute
Articolul următorTânăr din Dolj, amendat si plasat în carantină pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu