Un medic din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova reclamă, într-o postare pe pagina de Facebook, totul după o gardă, faptul că este nevoită să consulte pacienți printre înjurături, amenințări și trafic de influență. Mai mult, scrie medicul, nici aparatura nu îi ajută, computerul tomograf fiind nefuncțional de două luni.

Nu de puține ori, asupra medicilor care lucrează în UPU se fac tot felul de presiuni, povestește medicul craiovean.

„Am avut o gardă minunată…Am fost înjurată, amenințată, supusă traficului de influență, presiunii de a rezolva cazuri fără investigații corespunzătoare… deși lucrez în UPU unde sunt protejată (de paznici sexagenari, cu AVC) avem CT (nefuncțional de două luni), radiologie, toți pacienții (fără pile) sunt egali și nimeni nu încearcă să-mi influențeze actul medical!”, scrie medicul Doriana Mustafa.

Aceasta povestește cum tocmai un medic urolog a amenințat-o. Doctorul a venit la spital cu fiul său și avea pretenția ca imediat să i se ofere ajutor, deși în sala de așteptare erau pacienți cu reale urgențe.

„Pacienți bolnavi de luni sau ani, nerăbdători să fie investigați, mulți bătuți, mulți băuți, chiar și un medic urolog ce m-a amenințat, cerându-mi să-i suturez o plagă fiului său de 18 ani, chiar din minutul în care a intrat în UPU… Pacienții gravi tac, nu au putere să fie revendicativi… cei mai dezavantajați în fața sistemului…Toată lumea cere atenție instant deși eu am doar două mâini, două urechi, doi ochi și, din păcate, un singur cap…O zi minunată!!! Sper ca mâine să am din nou putere…”, încheie medicul postarea.

Medicul Doriana Mustafa este susținută de către colegi dar și de către pacienții care au fost în UPU în timpul gărzii acesteia și au resimțit și ei cele semnalate.