Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie au primit cinci medalii, patru de aur şi o medalie de argint la „International Fair of  Patents, Inventions, Innovations and New Technologies” – INOVAMAK 2018, eveniment care a avut loc în Macedonia, în perioada 20-24 septembrie.  

Potrivit reprezentanţilor Universităţii Craiova, ţara noastră a fost reprezentată de o delegaţie alcătuită din profesoara  Daniela Tarniţă de la Universitatea din Craiova si profesorul doctor  Dan Tarniţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

În ceea ce priveşte invenţiile premiate, este vorba despre un stem modular-adaptiv pentru proteza totală de sold, bazat pe materiale inteligente, un sistem artificial mână-antebraţ utilizat ca proteză pentru membrul superior uman şi o proteză de cot de tip balama sferică.

„Cele trei invenţii au fost premiate cu cinci medalii: două medalii de aur şi o medalie de argint din partea Juriului Internaţional al Salonului de Invenţii; Golden Prize Award for Best Invention (pentru invenţia Stem modular-adaptiv pentru proteza totală de şold bazat pe materiale inteligente) din partea Asociaţiei Inventatorilor din Siria şi o medalie de aur din partea Asociaţiei Inventatorilor din Serbia”, se arată în comunicatul de presă al Universităţii din Craiova.

Articolul precedentBuget mai mare pentru cheltuielile de protocol, la Primăria Craiova. Cât plăteşte instituţia pentru cadoul unui invitat de peste hotare
Articolul următorFOTO. Stup de gărgăuni îndepărtat din podul unei case din Braloştiţa. Fenomenul a luat amploare în Dolj