Reprezentanții Spitalului Filantropia din Craiova, unitate declarată suport Covid, au anunțat, marți, că unitatea din Valea Vlăicii va fi deschisă pentru toate categoriile de pacienți, începând de miercuri. 

Directorul instituției, Liviu Radu, a menționat că au fost făcute demersurile necesare, că au fost finalizate lucrările de modificare a circuitelor și că Direcția de Sănătate Publică Dolj a eliberat avizul de funcționare.

Maternitatea va primi atât gravide non COVID cât și suspecte sau infectate cu acest virus. Pentru ultimele două categorii de paciente a fost concepută o structură separată în clădirea din Valea Vlăicii.

„Unitatea va fi deschisă atât pentru pacienții COVID sau supecți, cât și pentru cei non COVID. Avem structuri separate, cu circuite separate, deci nu vor fi probleme. Contextul epidemilogic, în privința gravidelor, ne permite să facem acest lucru. Am urmărit, în tot acest timp, numărul acestor categorii de paciente și am luat decizia aceasta”, a menționat Liviu Radu.

Acesta a mai spus că activitatea spitalicească va fi reluată gradual și că totul se va desfășura respectând normele stabilite pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Articolul precedentSelecţionerul României la handbal feminin, operat la inimă. Procedura a eliminat riscul producerii unui infarct
Articolul următorAu fost reluate zborurile din Craiova către Londra, Madrid și Barcelona