Europarlamentarul liberal Marian Jean Marinescu a declarat, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul Partidului Național Liberal din Craiova, că șeful Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova ar trebui să demisioneze, ținând cont de modul în care a controlat acțiunea de la protestul din data de 10 august.

Marian Jean Marinescu a spus că o parte dintre jandarmii prezenți în București, la protestul din 10 august, a fost din Craiova, fapt pentru care a întrebat cine i-a condus pe aceștia, în sensul organizării strategiei de intervenție.

„Am întrebat la Jandarmeria Craiova, pentru că din păcate spre rușinea noastră a oamenilor din Oltenia, de aici au fost jandarmii prezenți la protestele din 10 august, mare parte din ei. Am întrebat cine i-a condus. Răspunsul șefului a fost că dumnealui i-a condus, adică domnul Cosmin Mirea, șeful Brigăzii Mobile de Jandarmi Craiova. Dacă domnul Mirea spune că a controlat aceste trupe, ar trebui să își dea demisia și să plece. Probabil s-au dus acolo chemați de doamna Vasilescu, de domnul Manda, care după mine, spre rușinea noastră contribuie major la modul în care se conduce țara, astăzi. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat în 10 august a creat o imagine negativă pentru România, din două puncte de vedere. Unul se referă la statul de drept, fiind evident că nu mai putem vorbi despre așa ceva și al doilea este modul în care a intervenit Jandarmeria României, ceea ce contează foarte mult. Cei care au văzut cum acești jandarmi băteau oameni spun că avem o problemă de popor, ceea ce nu este adevărat”, a declarat Marinescu.

Europarlamentarul a mai spus că evenimentele din 10 august au făcut rău României și la nivel european.

„Referitor la evenimentele din data de 10 august sunt evenimente care au făcut foarte mult rău României și societății românești în general. Este evident că țara noastră este condusă de un guvern care este incompetent. Este evident că sunt conduși de un președinte de partid care are nevoie de îngrijire și sfaturi dar nu de la consilierii pe care îi are. Instituțiile statului ar trebui să arate stabilitate. Trupele de jandarmi sunt foste trupe de securitate. Acești oameni sunt școliți după un principiu: disprețul față de oameni. Jandarmii au lovit cu brutalitate oamenii. Astfel de jandarmi nu au ce căuta în aceste trupe”, a conchis europarlamentarul.

 

Articolul precedentEuroparlamentarul Marian Jean Marinescu, despre cazul directorului de la Filarmonica Olteniei: „Răspunsul primarului arată foarte clar cum se selectează cadrele de conducere ale administrației publice de către acest partid”
Articolul următorO femeie din Craiova și-a pierdut viața după ce a căzut de la etajul trei