Managerul Spitalului Clinic Județean Craiova, Alin Demetrian, și echipa sa au fost premiați la nivel internațional pentru invenţia unui instrument folosit în domeniul medical, un esotraheoscop, urmând a primi și un brevet pentru acest obiect.

Potrivit directorului unității spitalicești craiovene, lucrul în echipă a fost foarte important. „Am lucrat mult la acest proiect, în echipă, evident. Am fost ajutați foarte mult să punem pe hârtie ideea noastră de către  profesorul doctor inginer Augustin Semenescu de la Universitatea Politehnică București. Am fost premiați la nivel internațional și am depus și o solicitare pentru brevet. Cel mai probabil, anul viitor îl vom avea”, a spus Alin Demetrian.

Esotraheoscopul este un instrument care permite medicilor să facă, la înalte standarde, intervențiile chirurgicale minim invazive. „Se pot face intervenții chirurgicale simultane și coordonate în cele două organe vecine, traheea și esofagul. Aveam de mult ideea în minte, dar a fost nevoie de colaborarea cu domnul profesor de la Universitatea Politehnică să o putem pune în practică. Am lucrat câteva luni la acest proiect. După ce vom primi brevetul o să începem să punem în practică invenția“, a conchis medicul Demetrian.

Alin Demetrian a preluat șefia Spitalului Clinic Județean Craiova din vara acestui an, fiind medic chirurgie toracică.

 

Articolul precedentTânăr din Craiova prins cu substanțe interzise asupra sa
Articolul următorCraiova renunță la Zlatinski