Mai multe străzi din Craiova, neasfaltate până la ora actuală, au devenit șantiere contructorul având la dispoziție între două și patru luni pentru a finaliza lucrările. Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a precizat, cu ocazia unei vizite de lucru efectuate pe strada Ogorului din Craiova, că pe anumite tronsoane au fost depistate și probleme ce țin de canalizare, în toate cazurile găsindu-se soluții.  

Lucrările au fost demarate pe strada Ogrului întrucât aici nu se mai pune problema utilităților sau a neregulilor la rețeaua de canalizare, existând certitudinea că nu se va mai interveni ulterior asupra covorului asfaltic pentru eventuale lucrări.

„Lucrările pe strada Ogorului sunt destul de avansate. Trotuarele sunt pregătite pentru turnarea covorului de asfalt, bordurile sunt montate. Este o stradă pe care noi am ales-o pentru început, din cele 87, pentru că este fără probleme, în sensul că nu sunt probleme legate de canalizare sau de utilități. Aici nu va mai fi nevoie să se intervină după ce se va turna asfalt. Strada are o lungime de 391 de metri, valoare lucrărilor ridicându-se la 840.000 de lei. Termenul de finalizare este undeva în jur de 24 noimebrie. Noi sperăm ca acest termen să se respecte de către constructor. Singurul factor care ne-ar putea face probleme ar fi vremea, dar sperăm că ne va lăsa să terminăm această lucrare”, a spus Genoiu.

Șantiere au devenit și alte străzi din Craiova, toate prinse în pachetul de 87 de străzi. Referitor la perioada de execuție, constructorul are între două și patru luni la dispoziție să termine lucrările.

„Pe lângă această stradă, există un pachet întreg de străzi pe care se lucrează, pe unele s-a dat ordin de începere în data de 3 octombrie și aceste trăzi sunt deja în lucru. Este vorba despre strada Rășinari din cartierul Catargiu, Fermierului din Brestii, Măcinului, Porumbului, Vrancei, din zona centrală. Termenul de execuție este de patru luni, așadar toate aceste lucrări se vor duce până anul viitor, Fermierului fiind sigura care poate fi finalizată în acest an întrucât are termen de două luni. Cea mai mare ca valoare din acest pachet este strada Marinei, unde ordinul de începrere a lucrărilor s-a dat în 18 octombrie”, a completat edilul.

Pe anumite tronsoane au fost depistate și nereguli, toate referindu-se la canalizare.

„Am depistat și probleme. Una este pe strada Fermierului unde este un tronson de canalizare în celălalt capăt decât cel unde s-a apucat constructorul de lucru. Practic lipsește o bucată de canalizare și noi ne-am asumat să realizăm lucrarea de întregire. Este vorba de aproximativ 450 de metri. Mai avem o problemă pe strada Carpenului, un tronson de 800 de metri care este prins în masterplanul de apă, cel care urmează la Compania de Apă a Olteniei și pentru care tronson am stabilit cu constructorul să fie lăsată o fâșie de spațiu verde între trotuar și proprietăți pe care să se execute această canalizare. Astfel nu va fi afectat nici covorul asfaltic și nici noi nu suntem nevoiți să stăm după masterplanul de apă. Așadar, străzile de cartier, cele fără asfalt, vor deveni o istorie”, a conchis Genoiu.

 

Articolul precedentLaptele, cornul și mărul se lasă așteptate și în județul Dolj. Modificările aduse programului au produs întârzierile
Articolul următorCar alegoric cu produse tradiționale și concurs de artă culinară la „Festivalul Zaibărului și al Prazului” de la Băilești