Rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a,  obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, după rezolvarea contestațiilor, indică faptul că în județul Dolj au crescut atât numărul mediilor mai mari sau egale cu cinci, cât și mediile de 10, de la 17 la 25. 

Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, în județ au fost depuse 407 contestații la Limba română și 323 la matematică.

„Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 74.74% (3272 de candidați), ceea ce înseamnă o creștere a acestui număr față de rezultatele inițiale”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Dolj.

A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală de 10.00 –  de la 17 la 25:

„Sf. Gheorghe Craiova – 3, Scoala Gimnaziala Mircea Eliade – 3+2, Scoala Gimnaziala Traian – 2 + 1, Liceul Matei Basarab – 2, Scoala Gimnaziala  Nicolae Romanescu – 2, Scoala Gimnaziala N. Balcescu – 2, Scoala Gimnaziala Gh. Titeica – 1,  Scoala Gimnaziala Amarastii de Jos – 1, Colegiul National Fratii Buzesti -1+1, Colegiul National ”Carol I” -1, Scoala Gimnaziala ”Al. Macedonski” – 1, Scoala Gimnaziala  ”Mihai Eminescu” – 1, Scoala Gimnaziala ”Sf. Dumitru” – 1”, mai anunță ISJ Dolj.

La proba de Limba și literatura română, 114 candidați au obținut nota 10.

La Matematică 135 candidați au obținut nota 10.

25 de unități au avut avut un procent cuprins între 90-100%.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Articolul precedentRezultate finale Evaluare Națională 2020. Notele după contestații au fost publicate pe edu.ro
Articolul următorPremierul Ludovic Orban la „Jocuri de Putere” duminica de la ora 21:00