Spargeri de aproape un miliard de dolari în paradisul bogaților. Una dintre cele mai periculoase grupări de gangsteri din România ar fi în spatele operațiunilor.

Interlopii, originari din Craiova, au instalat în jur de 100 de bancomate capcană. Acum ei au ajuns în atenția FBI. Șeful grupării, zis Rechinul, are legături chiar și cu liderul mafiot mexican El Chapo Guzman. 

Botezați ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localitățile Cancun și Tulum dar și în alte zone turistice din țara latino-americană. Operațiunea românilor s-a desfășurat în patru pași. Bancomatele bandei au colectat ilegal informațiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii iar o parte din sumele obținute a fost investită în proprietăți imobiliare în România, Statele Unite, Mexic și alte țări. Un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operațiunea lor desfășurându-se între 2014 și 2019.

În colaborare cu Parchetul General din Mexic, UIF (Unidad de Inteligencia Financiera) a descoperit tranzacții financiare între cel puțin opt firme cu sediul în Mexic și una din România, a afirmat într-un interviu Santiago Nieto, șeful UIF, scriu cei de la Rise Project.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentŞase cazuri noi de coronavirus, raportate în Dolj, în ultimele 24 de ore
Articolul următorSelecţionerul României la handbal feminin, operat la inimă. Procedura a eliminat riscul producerii unui infarct