L uiza Mihaela Melencu, elevă la Colegiul Tehnic „Constantin Nenițescu” din Craiova căutată de către polițiști, din data de 14 aprilie, când a plecat din Dioști la Caracal pentru a scoate bani de la bancomat, este victima suspectului de crimă din Caracal.

Gheorghe Dincă a recunoscut, duminică după ore bune de audieri, că a omorât-o atât pe Luiza, cât și pe Alexandra, o altă adolescentă dispărută miercuri.

Adjunctul DIICOT, procurorul Georgiana Hossu, a declarat, duminică seară, că Dincă a ucis-o pe Alexandra joi, în jurul orei 12.00.

„În dosarul instrumentat de DIICOT Craiova s-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, constând în aceea că la data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 12.00, la domiciliul său din municipiul Caracal, ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani, pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, transportarea şi adăpostirea minorei, din constrângere, răpire şi profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra. Dată fiind starea vădită de vulnerabilitatea – vă rog să aveţi în vedere că inculpatul este o persoană cu o constituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio şansă să se apere, totul în scopul exploatării sale sexuale”, a declarat Georgiana Hossu.

Anchetatorii au găsit într-un  butoi metalic fragmente de oase şi dinţi de la fata de 15 ani, dar şi mai multe bijuterii care au fost recunoscute de mama Alexandrei.

Totodată, duminică seară, Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului.

Dincă a recunoscut că a ucis-o atunci când a prins-o cu telefonul în mână, după ce apelase 112. El i-a incinerat trupul pentru a-şi şterge urmele.

Acesta a recunosct şi că la fel s-a întâmplat şi în cazul Luizei Melencu, despre acest caz oferind detalii, cel mai probabil, cu ocazia audierilor derulate duminică începând cu ora 20.00. Procurolul Hossu a sus, duminică seara, că se vor oferi informații și despre cazul Luizei.

Reprezentantul DIICOT a mai precizat că nu există indicii, la acest moment, care să-i facă pe anchetori să creadă că ar mai fi şi alte victime.