Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, cu ocazia unei vizite făcute Companiei Ford din Craiova, că tot ceea ce ține de infrastructura rutieră, element important pentru reprezentanții fabricii, reprezintă o prioritate pentru guvern.

Orban a vizitat secția montaj, menționând că este impresionat de tehnologia pe care o folosesc reprezentanții Ford în producția de mașini.

„Vizitez pentru prima oara uzina Ford. Am vizitat secția de montaj, care m-a impresionat atât prin înzestrările extrem de moderne, cât și prin modul în care este gândită fiecare operațiune. M-a impresionat și pentru că e într-o continuă perfecționare, care duce la creșterea calității, scăderea costurilor. Am remarcat obiectivul de a crește spectaculos producția, cu aproximativ 100.000 de unități, dacă am reținut”, a declarat premierul, cu ocazia vizitei făcute la fabrica Ford din Craiova.

Acesta a amintit despre importanța îmbunătățirii condițiilor de transport care să permită o mai bună legătură a celor de la Ford, atât cu Vestul cât și cu Bucureștiul.   

„Am înțeles că există un interes mare pentru a stimula investiții în România, în industria pe orizontală, în furnizarea de componente, de piese și de subansamble. Tot ce putem face pentru a încuraja o astfel de dezvoltare, vom face. Pe primul rămâne îmbunatățirea infrastructurii de transport, prin mai multe proiecte: drumul expres Craiova-Pitesti și de sectorul de autostradă Pitești-Sibiu, care închide Coridorul 4 paneuropean. De asemenea, împreună cu europarlamentarul Marian-Jean Marinescu am avut o discutie si despre posibilitatea de finantare prin Connecting Europe Facility a legăturii între Craiova și Lugoj”, a mai declarat Orban.

Orban a fost însoțit, la Craiova, de o delegaţie formată din ministrul Apărării Naţionale, Ionel Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor – Lucian Bode, ministrul Mediului – Costel Alexe şi ministrul Tineretului şi Sportului – Ionuţ Stroe.

Aceștia, alături de reprezentanții PNL Dolj, au vizitat fabrica de locomotive Softronic, uzina Ford, unde a avut o întrevedere cu Andrew McCall, vicepreședinte Relații Guvernamentale în cadrul Ford Europa, și Ian Pearson, președintele Ford România, Brigada Multinațională Craiova și Compania Avioane.

În programul de azi este inclusă și o vizită la șantierul centurii de ocolire Balș, începând cu ora 15.30.