Doljenii care trăiesc din agricultură, fie că vorbim despre activități derulate în familie, fie de cei care fac parte din cooperative, nu pot opri munca, în această perioadă, mulți dintre ei adaptându-și oferta la condițiile actuale. Astfel, pentru a nu rămâne cu marfa în solarii, cei mai mulți duc legumele la domiciliul clienților. 

Transportul este gratuit, dar cumpărătorul trebuie să respecte un prag minim de plată. Pentru sume de 30 sau 50 de lei, doritorii pot primi acasă, legume de sezon: salată verde, usturoi, ceapă verde, ridichii, spanac și diferite verdețuri.

Micii producători doljeni au gândit pachete pe care le pot oferi, postând ofertele pe paginile de socializare și în grupuri pentru a se adresa unui număr cât mai mare de persoane.

„Primim comenzi cu livrare la domiciliu în Craiova. Livrăm următoarele produse in funcție de necesităților fiecăruia următoarele produse crescute in propria gospodărie: ceapa verde 15 fire -5 lei; usturoi verde 15 fire -5 lei; ridichii rosii 15 bucăți -5 lei; salata Creată și normala – 3 lei bucata; spanac 1 legătura -1,5 lei; patrunjel, mărar – 1 leu legătura, leuștean 1 legătura -2 lei. Mai avem măcriș și loboda in limitele producției la fel și pentru spanac . Comanda minima : 30 de lei. Livram între orele 08:30 – 10:30 Marfa este prospata. Rugam seriozitate!”, este oferta unui producător din localitatea doljeană Almăj. 

Și cei care au mici ferme de animale sau păsări pot livra la domiciliu lapte, brânză, iaurt, carne de pui sau ouă comenzile minime acceptate fiind de 50 de lei.

Pentru a rezista, micii producători au ales ambele variante de lucru în această perioadă. Merg și în piețele din municipiu, dar fac și livrări la domiciliu. Încă nu au pierderi și sunt mulțumiți că au găsit noi clienți.

Între timp, au pregătit răsaduri și terenul pentru următoarele tipuri de legume. Nu își permit să stea în casă, spun aceștia, pentru că doar muncind își asigură traiul de zi cu zi.

 

 

 

 

Articolul precedentUrgența în oncologie în perioada pandemiei de coronavirus. Medicul Michael Schenker: „Acum devine foarte evidentă necesitatea înființări unor departamente de Terapie Intensivă în cadrul clinicilor de oncologie”
Articolul următorPoșta Română a început distribuirea pensiilor. Banii se pun în plic, operațiunea să nu dureze mai mult de 5 minute