Legumicultorii din județul Olt, înscriși în Programul „Tomata”, au primit subvențiile de la stat. Pentru a beneficia de acești bani, oltenii aveau obligația să facă dovada comercializării unei cantități de 2.000 de kilograme de roşii, în perioada ianuarie-mai.

În conturile legumicultorilor din județul Olt au intrat câte 3.000 de euro. În acest program s-au înscris 3.806 de persoane, valoarea totală a ajutorului de minimis pentru judeţul Olt fiind de 11.418.000 de euro.

Potrivit directorului Direcţiei pentru Agricultură Olt, Dragoş Drăghicescu, pentru ciclul I au fost înscrişi 3.816 fermieri, dar pentru că nu au adus acte justificative legate de comercializare, 10 dintre ei nu au primit subvenția. „În ceea ce priveşte calitatea tomatelor olteneşti, aceasta a fost atent monitorizată de către Unitatea Fitisanitară Olt, fiind prelevate 28 de probe de la producători, ce au fost trimise la Laboratorul Central de Carantină Fitosanitară Bucureşti, rezultatul fiind conform, tomatele nu au prezentat reziduuri de pesticide”, a declarat Drăghicescu.

Pentru cel de-al doilea ciclu al Programului s-au înscris 368 de legumicultori din Olt, aceștia urmând să comercializeze roșiile în perioada noiembrie – 20 decembrie 2018.
Ca şi anul trecut, judeţul Olt a avut cei mai mulţi legumicultori înscrişi în Programul „Tomata”.

Articolul precedentControale ample pe autobuzele RAT Craiova. Sute de amenzi date de polițiștii locali
Articolul următorBănia devine orașul păpușilor gigant, timp de opt zile (FOTO)