Președintele Klaus Iohannis a anunțat posibilitatea ridicării treptate a restricțiilor impuse prin ordonanțe militare, după termenul de 15 mai. Șeful statului a condamnat și comunicatul alarmist lansay de Adrian Streinu-Cercel, afirmând că cei trecuți de 65 de ani pot sta linitiți, nimeni nu-i va izola. Anunțul a venit la finalul ședinției de la Palatul Cotroceni, la care au participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri importanți, scrie realitatea.net

,,După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate și al de deceslor scade, dacă respectăm măsurile impuse prin ordonanțele militare, e clar că putem intra într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută însă în pași, nu dintr-o dată” a precizat șeful statului.

Președintele a criticat dur și planul intitulat ,,Vacanța Mare”, lansat de Adrian Streinu Cercel, managerul institutului ,,Matei Balș”.

,,În niciun caz măsuri nu vor fi anunțate de cineva care vrea să se reprofileze politic sau în alt fel. În acest sens am avut și un contraexemplu, de la un institut, de altfel bine cotat. (…) Așa ceva nu se poate. Într-un astfel de plan, cineva propunea o măsură aberantă: carantinarea celor de peste 65 de ani. Așa ceva nu se va întâmpla. Este inacceptabil. Le spun persoanelor în vârstă: stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia în carantină,” a precizat Klaus Iohannis.

Pe lângă premierul Ludovic Orbam, la ședință de la Cotroceni au participat ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Articolul precedentPrins cu un permis de conducere fals
Articolul următorTermo Craiova anunță că oprește căldura