Municipalitatea slătineană va iniţia mai multe proiecte cu finanţare europeană care vor pune în aplicare concluziile Planului de Mobilitate Urbană.

City-managerul Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că printre proiectele care vor fi depuse pentru obţinerea de finanţare europeană se numără un sistem de management al traficului, unul modern de semaforizare, dar şi un sistem ecologic pentru iluminatul public.

„În Planul de Mobilitate Urbană avem o serie de măsuri care vor fi transpuse, în perioada imediat următoare în proiect. Acestea vizează un sistem de management al traficului, un sistem de semaforizare modern, un sistem pentru pietoni, un sistem pentru iluminatul public. Toate sunt proiecte care vor prinde viaţă şi care, sperăm noi, vor fi depuse până la termenul limită 31 decembrie 2018”, a afirmat Cristian Cismaru.

Transformarea Slatinei într-un oraş inteligent (Smart City), acesta este scopul final al proiectelor cu fonduri europene care vor fi implementate, după finalizarea Planului de Mobilitate Urbană. Slătinenii vor avea posibilitatea să-şi aleagă ruta pentru a ajunge într-un punct al oraşului în altul, cu ajutorul unei aplicaţii pe telefonul mobil.

Având în vedere că Axa Prioritară 4.1 se referă la reducerea dioxidului de carbon, proiectele se vor orienta strict spre moduri alternative de mobilitate. Adică, spre achiziţia de autobuze ecologice, către un sistem de management al traficului astfel încât se poată reduce congestiile din oraş. Managementul parcărilor este un alt proiect vizat de aceste proiecte.

Articolul precedentŞofer în vârstă de 70 de ani, din Craiova, a lovit un autoturism şi a a acroşat peretele lateral al pasajului subteran
Articolul următorUn bărbat din Craiova a murit strivit de o cruce, într-un cimitir