O acțiune cu tema „Formarea profesională inițială – provocări și perspective” a avut loc miercuri, la sediul Consiliului Județean Dolj, organizatorii fiind Inpsectoratul Școlar Județean Dolj și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic(CNDIPT).

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat și el la eveniment, menționând faptul că pregătirea forței de lucru pentru a răspunde pe deplin provocărilor din piața muncii reprezintă o temă de actualitate, în contextul unei continue dezvoltări a regiunii.

„Problematica supusă dezbaterii este extrem de importantă pentru o regiune care cunoaște o vizibilă creștere economică și în care, în ultimii ani, accentul s-a așezat în mod semnificativ asupra necesității de a asigura forță de lucru calificată, în acord cu așteptările investitorilor care se instalează aici. Este un proces la care suntem pe deplini conectați, în condițiile în care am acționat în mod consecvent pentru stimularea dezvoltării economice, prin crearea platformelor de afaceri ale Consiliului Județean, Parcul Industrial Craiova și High-Tech Industry Park, oferind întreprinzătorilor condiții și facilități atractive – inițiative care se bucură de un real succes. Tema mesei rotunde de astăzi este relevantă inclusiv în contextul în care însuși Consiliul Județean Dolj, prin entități subordonate, acționează ca furnizor de formare profesională, dacă este să ne referim doar la activitatea Liceului Tehnologic Special «Beethoven», unde tinerii sunt calificați în sectoare precum industria textilă, mecanică și electronică. Este un sistem care, în Dolj, deja funcționează cu succes și și-a demonstrat atractivitatea, sfera unităților de învățământ care l-au adoptat extinzându-se din acest an școlar – o reușită în cazul căreia trebuie apreciată implicarea conducerii Inspectoratului Școlar Județean, precum și a agenților economici parteneri”, a declarat Vasile.

Potrivit reprezentanților ISJ Dolj, acțiunea se înscrie în demersurile sistematice ale CNDIPT de consultare a factorilor interesați cu privire la cele mai bune soluții pentru creșterea contribuției învățământului profesional și tehnic la dezvoltarea socio-economică la nivel național, regional și local, prin efortul conjugat al tuturor partenerilor sociali.

La masa rotundă „Formarea profesională inițială – provocări și perspective“, organizată de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), alături de vicepreședintele CJ Cosmin Vasile, au mai participat directorul CNDIPT, Dalia Maria Mircea-Dărămuș, inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Monica Sună, și președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Gabriel Vlăduț.

Articolul precedentDebranșarea de la sistemul public de încălzire, soluție pentru tot mai mulți craioveni. Aceștia speră ca Termo Craiova să renunțe la condiții
Articolul următorCantonamentul Craiovei, gata după mai bine de un an de la semnarea contractului