Acoperișul unei case din comuna Coteana a ars, noaptea trecută, pe circa 250 de metri pătrați, incendiul distrugând şi mobilier, electronice, electrocasnice și tocăria din PVC de la etajul locuinței.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsăşteanu, a declarat că peste douăzeci de pompieri, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, au intervenit noaptea trecută, în comuna Coteana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință formată din parter și etaj.

În casă locuiau în total șapte persoane, care s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor.

„La sosirea primelor echipaje, incendiu se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la acoperișul casei și la bunurile aflate în interior. Dezvoltarea rapidă a incendiului a fost favorizată de izolația din polistiren a locuinței și de materialele consumabile aflate în interior. Intervenția pompierilor a durat mai bine de trei ore și jumătate”, a afirmat Băsăşteanu.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric produs la un frigider, potrivit ISU.

„Recomandăm cetățenilor să nu pună în funcțiune electronice sau electrocasnice cu improvizații sau cabluri electrice cu izolația deteriorată și să apeleze numai la personal autorizat pentru remedierea eventualelor defecțiuni”, a mai declarat Băsăşteanu.

Articolul precedentLocuri de joacă închise de Protecția Consumatorului Gorj
Articolul următorElevi puşi să facă sex anal şi filmaţi de un băiat mai mare, la Văleni. Mascaţii i-au ridicat pe protagonişti