Munți de gunoaie pe lângă ghene, pline ochi la rândul lor! Cu astfel de probleme se confruntă craiovenii, în ultima vreme, aceștia aducând în atenția autorităților locale situațiile existente, fie prin sesizări, fie prin fotografii. Deși operatorul care asigură curățenia la nivelul urbei a contractat un leasing operațional, în luna mai a anului curent, în vederea achiziționării a șase autospeciale noi, nu s-a schimbat nimic până în prezent.

Din cauza uzurii fizice a mașinilor care colectează gunoiul din Craiova, fiind destul de vechi, actualele autospeciale se defectează săptămânal și astfel, cele care rămân în funcțiune nu fac față volumului de deșeuri. Soluția găsită de către reprezentanții Salubrității Craiova pentru modernizarea parcului auto este una de moment întrucât nu s-ar justifica o achiziție de noi autospeciale, Masterplanul de deșeuri bătând la ușă. Un alt operator va acționa pe linia curățeniei în Craiova.

Până când lucrurile vor intra pe un făgaș normal, locuitorii urbei sunt cei care au cel mai mult de suferit. Gunoaiele ajung practic să zacă lângă ghene, fiind situații în care cetățenii sună la dispeceratul firmei de curățenie pentru a veni să ridice deșeurile. „În ultimele trei luni, Salubritatea a dat-o în bară rău de tot. Vin cu întârziere 2-3 zile. Când sunt sunați la dispecerat vin cu scuze referitoare la lipsa de mașini”, este mesajul unuia dintre craioveni

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, cunoaște situația Salubrității. Acesta a punctat, cu ceva timp în urmă, că mașinile au probleme majore și nu pot fi rezolvate în service-uri. „Mașinile care există au cam toate aceeași vârstă și au început să aibă probleme. Problemele sunt majore și nu se pot rezolva în service-uri. S-au încercat și variante de închiriere de la diverse societăți care au surplus de utilaje însă toate aceste autospeciale sunt și ele cu probleme tot din cauza vechimii. S-a făcut un calcul și s-a ajuns la concluzia că reparațiile lunare și chiria depășesc rata unui leasing operațional. Suntem conștienți că aceste deșeuri de pe platforme sunt o problemă și vom încerca să gestionăm situațiile cât mai bine posibil”, a explicat Genoiu.

Articolul precedentGenerator electric și mașină pentru transportul hranei, la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti
Articolul următorAu protestat la locul de muncă pentru că nu și-au luat salariile de câteva luni