Deputatul PSD de Olt Marius Iancu se numără printre aleşii care au susţinut şi semnat proiectul legislativ pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii şi Dezvoltare (FSDI). Parlamentarul a explicat că FSDI va avea forma unei societăţi pe acţiuni, unic acţionar fiind statul român.

„Am votat înființarea Fondului Suveran de Investitii și Dezvoltare, obiectiv asumat prin Programul de Guvernare. Am susținut și am semnat proiectul legislativ pentru înființarea FSDI pentru că scopul lui este susținerea dezvoltării economice prin investiții în sectoare competitive, oferind o alternativă de finanțare a proiectelor de investitii în domenii ca infrastructura, energie, agricultură sau sănătate. FSDI va avea forma unei societăți pe acțiuni, al cărei unic acționar este statul român, iar capitalul social va fi format din aport în natură reprezentat de pachete de actiuni deținute de stat la societățile care se vor afla în portofoliul FSDI”, a declarat Iancu.

Deputatul a mai explicat că înfiinţarea FSDI a primit Ok-ul din partea instituţiilor europene şi instituţionale.

„Administrarea fondului se va face în sistem dualist, de către un consiliul de supraveghere și un directorat. Primii membri ai consiliului de supraveghere vor fi numiți prin hotărâre a Parlamentului României, având ca mandat angajarea directoratului si organizarea activității FSDI. În actul constitutiv sunt prevăzute principii de guvernanţă promovate de Forumul Internațional al Fondurilor Suverane de Investitii. Ideea înființării acestui fond de investitii în scopul stimulării economiei naționale a fost agreată și de instituții europene și internaționale ca FMI sau Comisia Europeană”, a mai spus Marius Iancu.

Articolul precedentPercheziții și rețineri în Târgu Jiu. Patru persoane suspectate de afaceri ilegale cu materiale reciclabile
Articolul următorPeştele vândut în zeci de societăţi comerciale, târguri şi pieţe, verificat de poliţiştii din Dolj. Amenzi şi marfă confiscată