Hipodromul din Craiova va fi reabilitat și întreținut de către Regia Autonomă de Fond Locativ Craiova, Primăria Craiova urmând să predea obiectivul în vederea demarării acestor lucrări.

RAADPFL Craiova a stabilit și tarifele care vor fi practicate pentru partea de reparații și întreținere teren și cele de îngrijire a cailor, consilierii municipali urmând să voteze, joi, aprobarea acestora.

„Prin adresa nr.123672/11.07.2019 RAADPFL Craiova ne comunică tarifele care vor fi practicate în cazul lucrărilor de întreţinere a hipodromului şi care se referă la activităţi de reparații ce se vor executa la construcţiile existente, întreţinere împrejmuiri, boxe, tuns cosit iarba și arbuști etc, aprobate prin hotărârea consiliului de administraţie nr.43/11.04.2019, mai puțin tarifele pentru atribuirea în folosință/închiriere a boxelor”, se arată în Hotărârea privind aprobarea Caietului de sarcini și a tarifelor privind desfăşurarea activităţii în Baza Hipodrom, situată în Parcul „Nicolae Romanescu”.

În grajdurile hipodromului sunt adăpostiţi şi cai ce nu sunt proprietatea primăriei, iar contractele de închiriere încheiate cu proprietarii acestora au încetat. Urmează a se stabili noi tarife și apoi să se încheie alte contracte.

Sunt, de asemenea, persoane care şi-au exprimat în scris intenţia de a beneficia de unele servicii ce ţin de activitatea de administrare a Hipodromului şi este nacesar să fie stabilite tarife pentru folosirea unui cal proprietatea primăriei pentru antrenamente sau pentru participarea la competiţii, pentru alte persoanele decât cele care sunt legitimate la CSM Craiova.

„Pentru asigurarea exploatării şi întreţinerii eficiente a bazei Hipodrom pot fi de asemenea stabilite tarife pentru ședinţe foto și video, sau pentru organizarea unor evenimente pe terenul aparținând complexului( mai puţin grajduri). Antrenamentele efectuate în baza Hipodrom de către persoanele fizice/sportivi acreditate se efectuează în prezenţa unui antrenor, atât cu cai aparținând persoanelor fizice cât şi cu cai proprietate ai Primăriei Craiova. Proprietarii cailor au dreptul de a cere lămuriri operatorului cu privire la orice neconformitate aparută în comportomantul calului la începutul (încalzirea calului) antrenamentului”, se mai arată în Hotărâre.

Antrenamentele cu elevii/cursanţii avansaţi se efectuează pe terenul special amenajat.

Referitor la tarifele practicate de RAADPFL Craiova, de exemplu, pentru îngrijirea unui cal, pe zi,  tariful este 40,67 de lei; tariful tratamente/ consultații medicale acordate cailor, excepție cei care aparțin persoanelor fizice/juridice, este de 34,99 de lei/ora; tariful pentru degajat teren de corpuri străine, 100 metri pătrați, este 171,06 delei, cărat pământ și resturi vegetale cu coşul la 50 m distanță 69,92 de lei, tona; combaterea dăunătorilor şi bolilor cu pompa vermorel, 100 metri pătrați,. 45,98 de lei, etc.

Articolul precedentConcurs internațional de muzică populară, pentru copii, la Craiova. Câți bani alocă primăria
Articolul următorDOLIU la Termo Ișalnița. A murit angajatul căruia i-au fost amputate picioarele în urma unui accident de muncă