Un bărbat din localitatea doljeană Daneți a găsit, în timp ce efectua lucrări agricole pe un câmp din comună, o grenadă. 

Doljeanul a anunțat autoritățile, pentru ridicarea și transportul grenadei intervenind Detașamentul 1 Pompieri Craiova cu echipajul pirotehnic.

„Detașamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu echipajul pirotehnic pentru identificarea, ridicarea și transportul unei grenade defensive, găsită de un cetățean cu ocazia efectuării unor lucrări agricole, la câmp în comuna Daneți”, anunță reprezentanții ISU Dolj.

Potrivit ISU Dolj,  locurile unde pot fi găsite aceste tipuri de muniţie sunt, în general, următoarele: la suprafaţa pământului (pe terenuri agricole, în păduri şi desişuri); îngropate sub pământ, descoperite cu ocazia săpăturilor şi arăturilor agricole, excavaţiilor pentru fundaţiile construcţiilor, defrişărilor, lucrărilor de irigaţii; în zidăriile construcţiilor vechi rămase neobservate în timpul războiului; sub apă, în râuri, lacuri sau bălţi, descoperite cu ocazia unor lucrări hidrotehnice sau întâmplător în timpul scăldatului.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „OLTENIA” al judeţului Dolj recomandă cetăţenilor să respecte anumite şi măsuri de siguranţă.

„Anunţaţi de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „OLTENIA” al judeţului Dolj. Nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită. Nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor. Nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite; Nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate; Nu încercaţi să demontaţi focoasele sau elementele componente”, spun reprezentanții ISU Dolj.

Articolul precedentFord Craiova a prelungit perioada de șomaj tehnic
Articolul următorDoi medici din Craiova au plecat să își ajute colegii din Hunedoara