Deputatul Nicolae Giugea consideră că rectificarea bugetară anunțată de către Guvern nu este una pozitivă, atâta vreme cât în prima jumătate a acestui an a fost înregistrat un deficit.

Liberalul este de părere că cel mai în măsură să vină cu explicații este ministrul Finanțelor și nu înțelege de ce acesta nu o face. „Legat de această rectificare bugetară, nici măcar aceasta nu s-a făcut cum trebuie. Conform Legii bugetului, rectificarea trebuia aprobată până la 31 iulie, ceea ce nu s-a întâmplat. Prin noua Lege a bugetului, Guvernul a băgat mână, nu în buzunarul cetățeanului, așa cum o face periodic, ci în bugetul primăriilor. Unitățile care au strâns bani pentru investiții, pentru cofinanțări au rămas fără fonduri la finele anului 2017. Guvernul nu are bani pentru a regla situația, sau nu are timp și rămân surprins că ies și discută despre rectificare bugetară toți neaveniții, mai puțin ministrul Finanțelor. Nu l-am văzut să iasă și să spună că este o rectificare pozitivă. Dar de unde pozitivă când tu ai un deficit pe primele șase luni de 4,7 miliarde de lei?! Cum poți să spui că faci rectificare pozitivă? Investițiile sunt aproape zero. Treaba nu merge, deși unii spun că economia duduie”, a declarat Giugea.

 

Articolul precedentFOTO. Autoutilitară, blocată într-o gură de canal, la Piaţa Centrală din Craiova. Imaginile s-au viralizat pe Facebook
Articolul următorMaşinile parcate neregulamentar, în Slatina, ridicate. Taxa de recuperare ajunge şi la peste 300 lei