Conflictul dintre reprezentanții Colegiului Național „Ștefan Odobleja” din Craiova și cei ai Liceului „Voltaire” este unul artificial, după cum menționat edilul urbei, Mihail Genoiu, profesorii protestatari neavând de ce să își facă griji în privința funcționării celor două unități. Cele două instituții vor funcționa separat, dau asigurări cei de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Spațiul găsit ca fiind disponibil pentru Liceul „Voltaire” din Craiova a fost depistat de către Inspectoratul Școlar Județean Dolj, șefii învățământului doljean concluzionând faptul că la Colegiul Național Ștefan Odobleja s-a redus rețeaua școlară. „În timpul anului 2016, Liceul Voltaire a fost preluat de rețeaua școlară și Universitatea Craiova a început, în anul 2018, dilignțele de a elibera spațiile pe care acest liceu le ocupa în cadrul Universității și a găsi spațiu într-una dintre clădirile pe care le administrează Primăria Craiova. În momentul în care am primit solicitarea, am constituit o comisie în cadrul Primăriei și am luat legătura și cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj pentru a găsi o clădire. Noi am trimis o adresă și în iunie am primit un răspuns conform căruia la Colegiul Național Ștefan Odobleja exista acest spațiu. Am fost informați că aici rețeaua școlară a fost redusă de la 80 la 57 de clase, de la 2.103 elevi la 1.451 de elevi. S-a trecut la evaluarea spațiilor, s-a depladat o comisie în teren, la care au participat și reprezentanții celor două licee și s-au constat spațiile care sunt disponibile”, a explicat Mihail Genoiu, primarul orașului Craiova.

Acesta a mai spus că profesorii de la Odobleja se tem să nu își piardă din posturi sau ca nu cumva cele două instituții să se comaseze. ISJ Dolj a dat asigurări că școlile vor funcționa separat. „A existat și există în permanență o teamă a dascălilor de la Odobleja că prin această predare a clădirii vor fi afectați în funcționalitatea lor, atât ca număr de ore, ca posturi pentru profesori dar și ca spații pe care le au. Aceste lucruri țin de modul de comunicare al Inspectoratului Școlar Dolj cu liceul. Noi am fost asigurați de către ISJ Dolj că schema de funcționare și organigrama Colegiului Național Ștefan Odobleja nu vor avea de suferit în urma acestei predări de clădiri, că nu există nicio formă de fuziune sau comasare. Cele două unități rămân de sine stătătoare și niciun profesor nu va avea de suferit”, a completat edilul.

Certitudinea este că începând de marți seara, după ce s-a intrat cu poliția locală în incinta Colegiului Ștefan Odobleja, profesorii de la Liceul Voltaire au un spațiu al lor. „Cei de la Voltaire erau îndreptățiți să fie îngrijorați pentru că se apropia anul școlar și ei nu aveau la dispoziție un spațiu de învățământ. În clădirea respectivă s-au efectuat reparații, se pregătește și la această dată pentru că elevii trebuie să înceapă cursurile așa cum se cuvine. Susținem un liceu cu predare într-o limbă de circulație internațională pentru că acesta este viitorul copiilor noștri. Marți s-a trecut la executarea hotărârii de consiliu local și a fost predat spațiul. Începând de marți seara, Liceul Voltaire își asigură paza obiectivului și pregătește spațiul pentru noul an școlar. Lucrurile trebuie să între pe făgașul normal. Nimeni nu are nimic de împărțit cu nimeni. Nu cred că există ceva, un orgoliu personal al cuiva, mai presus de interesul copiilor care trebuie să înceapă școala în liniște și să nu fie afectați de conflicte artificiale”, a conchis Genoiu.

Articolul precedentScandalul gazonului de pe Oblemenco. Primăria a cerut o expertiză
Articolul următorBancă fără un picior, într-un parc din Craiova