Un stup de gărgăuni a fost îndepărtat, joi seara, de către pompierii doljeni, din podul unei case situate în comuna Braloştiţa din județul Dolj, în ultima perioadă existând, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, tot mai multe solicitări de acest fel.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, astfel de intervenții sunt inedite și pentru pompieri, necesitând atenție sporită și echipament special.

„În seara zilei de 04.10.2018, în jurul orei 21.00, Detașamentul 1 de Pompieri Craiova a intervenit în cooperare cu personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj pentru îndepărtarea unui roi de gărgăuni care își făcuseră adăpost în podul locuinței unei persoane din localitate Braloştiţa,  reprezentând un potențial pericol atât pentru locatari, cât și pentru vecini. Intervenția a fost una deosebită. Doi militari din cadrul echipajul CBRN, echipați în costume de protecție adecvate mediului în care acționau, au urcat în podul casei și au îndepărtat roiul de insecte, pe care l-au sigilat într-un sac din material plastic”, a declarat Cocoşilă.

Acesta a mai spus că în ultima vreme pompierii și jandarmi au acționat în comun la solicitările venite din partea semenilor pentru înlăturarea cuiburilor de gărgăuni care, în anumite condiții, pot deveni agresive și ataca oamenii.

Articolul precedentMedalii de aur pentru trei invenţii medicale. Familia Tarniţă din Craiova a reprezentat România în Macedonia
Articolul următorFOTO. Campanie pentru „dreptul la muncă decentă”, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova