Parcul „Hanul Doctorului” a fost inaugurat, joi, lucrările de reamenajare demarate în primăvara acestui fiind aproape gata, autoritățile urmând ca în această zonă să mai facă un spațiu de agrement și câteva restaurante.

Edilul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că parcul a fost îmbunătățit cu două pontoane, o zonă de picnic, fiind zidite 10 grătare, și o moară cu apă. În ziua inaugurării parcului au fost plantați o sută de puieți de chiparoși de baltă.

„Acest parc a fost creionat în perioada anilor 68. Noi nu am făcut decât să readucem la lumină ceea ce a fost făcut în perioada respectivă. În mare parte lucrările au fost de readucere a suprafaţă a aleilor care, în timp, au fost acoperite de pământ, strat vegetal. Au fost decopertate şi reabilitate aleile. S-a repus în folosinţă iluminatul public şi au fost înlocuiţi stâlpii de iluminat. Au fost decolmatate lacurile, refăcute reţelele de legătură între cele trei lacuri. Parcul a fost îmbunătăţit cu două pontoane, cel pentru pescuit şi acest ponton care reprezintă o corabie. S-a realizat o zonă interesantă de picnic, cu 10 grătare zidite, cu două cuptoare, o zonă cu bănci şi mese, s-a adus şi apă potabilă în zona respectivă. Mai sus, în amonte, este o moară de apă ornamentală. Vorbim despre o suprafaţă de 14 hectare redată craiovenilor. S-au scos de aici sute de maşini de resturi menajere şi resturi vegetale”, a declarat Genoiu.

Primarul a mai anunțat faptul că urmează ca alte două parcuri să fie amenajate în Craiova, unul la Balta Cernele, altul fiind Parcul Cornițoiu. Acesta din urmă a fost gândit din vremea fostului primar, Lia Olguța Vasilescu, ca „Dracula Park”.

„Acest parc vine şi întregeşte salba de parcuri, după minunata Grădină Botanică, după Parcul „Nicolae Romanescu”, după toate celelalte parcuri reabilitate şi zic eu că nu ne vom opri aici. Avem în derulare încă două proiecte foarte mari. Unul dintre ele este cel de la Balta Cernele unde este o suprafaţă destul de mare şi care este în lucru pentru a se depune pe fonduri europene ca şi zonă degradată şi este în procedură şi studiul de fezabilitate pentru Parcul Corniţoiu, care a fost gândit de doamna primar ca Dracula Park”, a conchis Mihail Genoiu.

Articolul precedentTânăr din Băilești, arestat la domiciliu după ce a făcut scandal în spitalul din localitate și a amenințat polițiștii-VIDEO
Articolul următorSiguranța elevilor doljeni în timpul cursurilor. 130 de școli din județ funcționează fără paznici, camere video sau nu au gard împrejmuitor