Grădina Zoologică din Craiova, una dintre cele mai vechi din țară, a devenit, şi în acest sezon, punctul de atracţie al celor care ajung în Parcul „Nicolae Romanescu”. Spațiul găzduiește peste 200 de exemplare de animale și păsări, intrarea fiind liberă.

Familia de maimuţe îşi binedispune spectatorii, indiferent de vârstă, dar nici leul, tigrii, jaguarul, păunul sau struţii nu sunt de nebăgat în seamă.

În spatele acestui spectacol în aer liber se duce o muncă zilnică, programul de lucru fiind stabilit după reguli exacte, fără să existe pauză în cele 24 de ore. Astfel, după ce o parte dintre angajaţi asigură curăţenia şi hrana animalelor şi a apăsărilor, ştafeta este preluată de către cei care răspund de bunul mers al lucrurilor pe timp de noapte.

Grădina Zoologică din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova se bucură atât de atenţia copiilor care ajung în zonă însoţiţi de părinţi, dar şi de grupuri de excurşionişti trecuţi de prima tinereţe.

Familia de maimuţe este cea care atrage pentru prima dată atenţia. Puse pe şotii şi neastâmpărate din fire, acestea îşi binedispun spectatorii, indiferent de vârstă. Potrivit reprezentanților RAADPFL Craiova, maimuţele care au ajuns la Craiova, anul trecut, sunt din familia Capucini bruni. Acestea au fost atransferate de la Grădina Zoologică Oradea. La scurt timp după ce au ajuns la Craiova, una dintre maimuţe a dat naştere unui pui, eveniment întâlnit pentru întâia oară, în ultimii 20 de ani, la grădina craioveană.

De aproximativ 20 de ani de când a ajuns în Craiova, leul este şi el admirat de către vizitatori. Potrivit îngrijitorilor de aici, Leon, puiul născut la sfârșitul anului trecut, este foarte răsfățat și îndrăgit, mai ales de cei mici. Imposibil de neobservat este şi păunul din grădina craioveană. Acesta ştie să îşi pună în valoare frumuseţea şi nu conteneşte să o facă.

Legat de condiţiile oferite animalelor şi păsărilor, îngrijitorii dau asigurări că acestora nu le lipseşte nimic. Acum, după reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu”, s-au făcut schimbări majore şi în grădina zoologică, ţarcurile fiind mult mai mari şi măsurile de siguranţă mult mai bine definite.

Au fost aduse şi specii noi de animale şi păsări, în prezent fiind 39 de specii reprezentând 240 de exemplare structurate în omnivore, erbivore, carnivore și păsări. Pentru a dezvolta acest segment, angajații Grădinii poartă mereu discuții cu directorii altor grădini din țară pentru a se efectua anumite schimburi. „La ora actuală, se încearcă un schimb cu cei de la Grădina Zoologică din Reșița. Concret, vrem să le dăm în custodie femela jaguar pentru reproducere, astfel obținem pui pentru ambele grădini. Mai putem da trei lupi, urmând ca noi să primim o pereche de cerb lopătar, o pereche de urși Coati și una de ponei. Am transmis și o listă la Federația Grădinilor Zoologice, trecând acolo ce schimburi putem face și ce ne mai dorim. Mai vrem struți EMU, struți africani sau maimuțe lemuriene”, a precizat Laurențiu Păun, șef Birou Administrare Grădina Zoologică din Craiova.

 

Articolul precedentAccident între un autobuz și o mașină, la Craiova. Trei persoane rănite
Articolul următorA fost prins evadatul de la Penitenciarul Pelendava (VIDEO)