Şase autogunoiere, patru autobasculante şi o automăturătoare au intrat în dotarea SC Salubritate Craiova SRL, autovehiculele achiziţionate urmând să intre pe trasee, începând de sâmbătă. Achiziţiile vin în contextul în care tot mai mulţi craioveni se plâng de supraîncărcarea ghenelor de gunoi de pe raza municipiului.

Autovehiculele au fost prezentate, vineri, primarului Mihail Genoiu, viceprimarului Adrian Cosman și administratorului public Sorin Manda.

“Odată cu dotarea salubrității cu aceste utilaje atât de necesare, îi asigurăm pe toți locuitorii Craiovei că nu vor mai fi disfuncționalități în programul de ridicare al gunoiului. Cu începere chiar de mâine – sâmbătă, 25 august, acestea vor intra pe trasee și în curând se va reveni la programul normal”, a declarat Genoiu.

Cele 6 autogunoiere marca Ford, cu o capacitate de 15 mc, sunt prevăzute cu: camere de luat vederi amplasate în spatele suprastructurii și monitor în cabină, sistem de monitorizar prin GPS, normă de poluare Euro 6, etanșeizarea completă, pentru a preveni pierderile de levigate. Valoarea totală a acestora este de 2.149.048,8 lei, fără TVA și au fost contractate în sistem de leasing operațional pe o perioadă de 24 luni.

Cele 4 autobasculante marca Iveco cu o capacitate de 2 tone sunt prevăzute cu: benă basculabilă trilaterală, normă de poluare Euro 6. Valoarea totală a acestora este de 692.737,82 lei, fără TVA și au fost contractate în sistem de leasing financiar pe o perioadă de 60 luni.

Autobasculantele vor fi folosite în principal în activitatea de salubrizare stradală, cât și în cea de colectare selectivă a deșeurilor de la populație, agenți economici și instituții însă vor putea fi folosite și pentru transportul materialelor antiderapante utilizate în activitatea de deszăpezire și la colectarea și transportul deșeurilor voluminoase.

Automăturătoarea marca DAF cu un buncăr de 7 mc este prevăzută cu: sistem de aspirare, sistem de măturare, rezervor de apă, dispozitiv pentru îndepărtarea zăpezii, normă de poluare Euro 6. Valoarea totală este de 884.486,40 lei, fără TVA și a fost achiziționată în sistem de leasing financiar pe o perioadă de 60 de luni.

 

Articolul precedentCraiovenii au cunoscut noii membri ai Grădinii Zoologice
Articolul următorTIR încărcat cu produse congelate, răsturnat pe centura Craiovei