Miercuri, după slujba religioasă, o icoană despre care preoții spun că este făcătoare de minuni a fost scoasă din biserică, după mai bine 200 de ani, și a fost plimbată, prin municipiul Craiova. O procesiune religioasă similară a mai avut loc în vremea când populația a fost amenințată de ciumă. 

Înalt Preasfinţiul Irineu și alţi doi preoţi au pornit într-o procesiune prin municipiul Craiova, după sluba religioasă, rugându-se pentru ca omenirea să depășească această perioadă.

Icoana Maicii Domnului a fost scoasă, după 200 de ani, din Biserica „Madona Dudu” din Craiova, şi a fost purtată pe străzile municipiului.

S-a făcut o oprire și la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dimitrie” de unde au fost luate moaştele Sfântului Ierarh Nifon. În timpul organizării, așa cum rezultă din fotografii, distanța socială impusă nu a fost respectată de către preoți.

Spre deosebire de alte evenimente de acest fel, la procesiunea de miercuri nu au participat credincioși, iar icoana și moaștele nu au fost purtate de preoţi, ci au fost puse într-o maşină.

S-a trecut prin fața spitalelor din municipiu, s-au rostit rugăciuni speciale pentru această perioadă, iar fiecare biserică a întâmpinat procesiunea cu sunet de toacă şi bătaie de clopot.

„Procesiunea nu va avea nici o oprire, respectând toare regulile impuse de situaţia de criză, vizând în principal spitalele oraşului şi toate centrele de ajutor sanitar. Fiecare biserică va întâmpina procesiunea cu sunet de toacă şi bataie de clopot”, anunțau, înainte de eveniment, reprezentanții Arhiepiscopiei Craiovei.

Imagine

Articolul precedentFamiliile nevoiașe din mediul rural sprijinite cu tichete sociale, alimente și produse de igienă
Articolul următorTIR încărcat cu medicamente, oprit la Frontiera Calafat. Amendă maximă aplicată