Foarte mulți locuitori ai municipiului Craiova sau turiști care ajung în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova aleg să se plimbe cu barca sau hidrobicicleta. Este un mijloc de relaxare nu foarte costisitor, spun aceștia, indiferent de vârstă.

Activitatea de închiriere a bărcilor și hidrobicicletelor a fost reluată la începutul lunii aprilie a acestui an. De această acțiune răspunde Regia de Administrare a Fondului Locativ din Craiova, tarifele și programul fiind aceleași de aproximativ 10 ani. „RAADPFL Craiova a reluat activitatea de închiriere a bărcilor și hidrobicicletelor pe 6 aprilie. Programul și tarifele au rămas neschimbate de aproximativ 10 ani, respectiv 10,5 lei pentru o jumătate de oră și 21 de lei pentru o oră”, a explicat Aurelia Filip, director RAADPFL Craiova.

Un aspect foarte important este siguranța celor care optează pentru această activitate. Nu există o persoană cu atribuții de intervenție în cazul în care se întâmplă vreo nenorocire, dar nici închirierea nu se face oricum. „Menționăm faptul că se închiriază bărci sau hidrobiciclete doar persoanelor majore. În momentul închirierii unei bărci, personalul angajat în cadrul Compartimentului Protecția Mediului și Agrement efectuează instruirea adulților în vederea utilizării corecte a echipamentelor. Clienții trebuie să semneze că au fost instruiți, că au primit vestă și colac de salvare”, a mai spus Filip.

Regia craioveană pune la dispoziție zece bărci și cinci hidrobiciclete, de la reluarea activității și până la finele lunii iunie, totalul încasărilor ridicându-se la suma de 49.429 de lei.

 

 

 

 

 

Articolul precedentO săptămână fără apă caldă, în Craiova
Articolul următorUn motociclist a murit după ce a lovit o mașină, la Ișalnița