Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, spune că în perioada următoare va urmări cu foarte mare atenție ce se va întâmpla în Guvernul României și că are de gând să intervină în cazul în care actuala guvernare nu va ”reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce a început fosta guvernare”. La doar o zi de la predarea mandatului, Daniel Suciu precizează deja că succesorul său, ministrul Ion Ștefan, vorbește ”inepții și prostii”. 

Deputatul Daniel Suciu și-a exprimat punctul de vedere după ce ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei , Ion Ștefan, a afirmat că bugetul ministerului este cu 66 la sută mai mic decât cel real. Potrivit fostului ministru, aceste afirmații nu sunt decât niște ”inepții și prostii”. De asemenea, Suciu a ținut să mai precizeze că alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru plata facturilor din proiectele derulate prin PNDL a fost făcută tot în timpul Guvernului Dăncilă.

Am văzut niște inepții și niște prostii cu adevărat spuse de către noul ministru. Vreau să fac niște precizări față de aceste subiecte. Bugetul a fost făcut cu 66 la sută cifre greșite, a spus noul ministru. Habar nu am de unde a scos această cifră, în schimb vă spun că ipocriții se demască foarte repede. Acum două săptămâni, în ședința de Guvern, am solicitat Guvernului României să transfere din fondul de rezervă bugetară suma de 400 de milioane de lei pentru a acoperi facturi din PNDL. La momentul respectiv au sărit ca arși cei din PNL și au spus că este la limita legii această alocare de fonduri și că nu sunt acord cu asemenea procedură. Am semnat toate ordinele de plată și deschiderile bugetare pentru această alocare de 400 de milioane de lei și văd că domnul ministru se laudă că dă acești bani. Nu, nu domnul ministru și nici actualul Guvern nu a alocat acești bani”, a declarat Daniel Suciu, într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Social democratul a criticat și declarația premierului Ludovic Orban cu privire la facturile restante prin PNDL. ”Am mai văzut tot în ședința de ieri de guvern cum premierul României, foarte bine informat și documentat, spunea că am lăsat facturi neplătite de miliarde de lei pe PNDL. Domnul premier Ludovic Orban ar trebui să afle, să citească și să înțeleagă ce înseamnă execuție bugetară. Cele 5 miliarde de lei înseamnă facturi plătite pentru lucrări efectuate prin PNDL și nu facturi restante. Cele restantecare există în minister sunt în sumă de un miliard de lei”, a mai spus Suciu.

Fostul ministru a mai completat că este pregătit să fie din nou în opoziție. ”După principiul ai grijă ce îți dorești în viață, ne-au dorit în opoziție, vă spun din capul locului ca am de gând să fac opoziție, așa cum am mai făcut-o acum mulți ani. Nu mi-am uitat reflexele de a urmări cu foarte multă atenție tot ce se va întâmpla în perioada următoare și voi spune întotdeauna, cu subiect și predicat, de fiecare dată când alții nu vor fi în stare să continue ceea ce noi am început”, a mai precizat Suciu.