Fostul lider ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, consideră că declarația lui Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la faptul că trei colegi parlamentari au fost mituiți de PSD cu anumite funcții, este una nefondată și poate periclita „soarta ALDE”. Cupă îi reamintește lui Tăriceanu despre cum chiar el a acceptat de la PSD funcția de președinte al Senatului ca să părăsească PNL.

Reacția deputatului Ion Cupă, fost lider ALDE Dolj, a venit după ce Tăriceanu a spus, într-o emisiune TV, duminică seara, că „trei colegi parlamentari au fost mituiți de PSD cu funcții”.

„E de neînțeles cum domnul Tăriceanu riscă să-și submineze propriile inițiative. Și mai cu seamă interesul imediat al ALDE de a-și reface grupurile parlamentare astfel încât partidul să-și poată pune oamenii în secțiile de votare la alegerile prezidențiale. Domnul Tăriceanu a găsit de cuviință să declare, ieri seara, la TV că <<trei colegi parlamentari au fost mituiți de PSD cu funcții>>” a precizat deputatul Ion Cupă.

Acesta i-a reamintit lui Tăriceanu despre cum a plecat din PNL, acceptând funcția de președinte al Senatului oferită de PSD și despre ministerele oferite de social democrați în Guvernul Ponta.

„Domnule Tăriceanu, atunci când PSD v-a oferit funcția de președinte al Senatului ca să părăsiți PNL acest lucru a fost o mituire a dumneavoastră?! Atunci când PSD v-a oferit ministere în guvernul Ponta, această ofertă a fost o mită pentru dvs și colegii de atunci?! Dar când, în aceeași perioadă, vi s-au oferit, de către același PSD, zone de influență politică în plan local tot mită a fost?! Cred că ar trebui să vă abțineți de la astfel de declarații care nu vă fac deloc bine și care riscă să pericliteze, ireversibil, soarta ALDE. Mai cu seamă că astăzi, după cum bine știți, urmează să avem o întâlnire importantă cu parlamentarii ALDE pentru a încerca să salvăm grupurile parlamentare și să respectăm astfel solicitările zecilor de mii de membri ai ALDE”, a conchis Cupă.