Marin Stănică, fost director al Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, a fost repus în funcție, după ce o instanță de judecată a dat acest verdict final, în data de 22 iunie. Stănică a fost pus pe liber de către reprezentanții Consiliului Județean Dolj, în urmă cu doi ani. Magistrații au mai hotărât ca directorul să primească și salariile pentru perioada în care nu a mai ocupat această funcție. 

Consiliul Județean Dolj va trebui, astfel, să suporte suma de peste 300.000 de lei pentru a-i plăti lefurile fostului și actualului director al Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj. Joi, în cadrul ședinței ordinare, după un schimb de replici între liberali și consilierii PSD, s-a votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind reluarea raportului de serviciu al lui Marin Stănică. Acesta a fost îndepărtat din funcție în august 2016, tot prin hotărâre de CJ, însă instanța a dispus repunerea în drepturi, cu plata salariilor indexate, majorate și recalculate pentru toată perioada cuprinsă între data hotărârii CJ și data reluării efective a activității, respectiv 13 iulie. Hotărârea definitivă a instanței a fost pronunțată în data de 22 iunie de Curtea de Apel Timișoara.

În ceea ce privește motivul pentru care CJ Dolj l-a îndepărtat pe Stănică din această funcție, nimeni nu a venit cu un răspuns concret. Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj a explicat, în linii mari, cum au stat lucrurile. “Nici acum și nici altădată, problemele nu au fost legate de omul Stănică: un profesionist desăvârșit, un om cu care am lucrat extraordinar, un om care a dus această instituție printre primele la nivelul țării. Am ajuns în această situație pentru că a fost o chestiune de mare noutate și pentru noi. Mai degrabă, aș spune că a fost o problemă nerezolvată de statul român. Când Domnia sa a trebuit să iasă la pensie, am avut o discuție cu toții să vedem cum mergem mai departe. L-am chemat atunci pe domnul Stănică, i-am dat mâna și i-am spus că mai continuăm. După două zile, a apărut un document de la Curtea Constituțională cu care colegii au venit la mine și mi-au spus că nu mai este valabil ce am discutat anterior. Au fost discuții îndelungi și a trebuit să fiu alături de colegii mei”, a explicat Prioteasa. 

Marin Stănică preia activitatea începând de vineri și va primi un salariu lunar de 13.300 de lei. 

Articolul precedentOana Sîrbu, la Slatina. Va fi personalitatea Festivalului „Oltenii și Restu’ Lumii” 2018
Articolul următorO familie din Olt, la un pas să rămână pe drumuri. Locuinţa le-a luat foc de la un scurtcircuit (FOTO&VIDEO)