Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a menționat, în cadrul Ședinței ordinare de joi a Consiliului Județean Dolj, că Programul „Laptele și cornul” ar trebui înlocuit cu o masă caldă pentru elevi, descriindu-l ca fiind o „acțiune depășită”.

Șeful administrației județene speră ca factorii de decizie să înțeleagă faptul că se impune această schimbare.

„Și pe noi ne înspăimântă faptul că se termină anul școlar și noi o ținem tot așa cu acest program pentru elevi. Săptămânal, discutăm despre acest lucru. Documentația este făcută ca la carte, de acest lucru vă asigur. Totul înseamnă timp pentru că am că a trebuit să ajungem și pe Jurnalul Uniunii Europene, să stăm și să așteptăm că poate vine cineva cu produse din altă parte. Am ajuns la o concluzie pe care o susțin și o transmitem parlamentarilor, ca acesta să fie ultimul an în care să ne ocupăm de programul <<Lapte și corn>>. Trebuie să găsim o formulă mai bună pentru elevi. O masă caldă, să facem bucătării dacă va fi cazul, să le amenajăm, dar să facem altceva pentru elevii noștri. Din 2004 este acest program și o spun că este o acțiune depășită. Nu mai are ce să caute în școală. Este cazul să trecem la o altă etapă”, a precizat Prioteasa.

Deși de acest program nu beneficiază niciun elev din Dolj până la această dată, în cadrul ședinței de joi a fost votat, de către consilierii județeni doljeni, un proiect care prevede organizarea unor concursuri tematice legate de consumul de lapte și produse lactate, cu acordarea de premii.

Teoretic, așa cum scrie și în proiect, această măsură educativă „însoțește distribuția de lapte și produse lactate în anul școlar 2018-2019”. Practic, această distribuție este blocată într-un anumit punct.

De asemenea, se vor organiza și zile tematice dedicate consumului de fructe și legume, o altă parte a programului blocat.

Articolul precedentProcurorii din Craiova întrerup activitatea în semn de protest
Articolul următorSe anunță concurență acerbă la examenul de titularizare, în județul Dolj