Mai mulți craioveni nu beneficiază încă de căldură și nici de apă caldă, deși SC Termo Craiova livrează agent termic în regim permanent, începând de luni, din cauza datoriilor pe care asociaţiile de proprietari le au față de societatea de termoficare, fiind vorba despre suma de 83.000.000 de lei.

Potrivit unei situații a SC Termo Craiova, Asociaţia de proprietari nr. 14 „1 Mai” înregistrează cea mai mare datorie, respectiv 6.900.000 de lei, aceasta fiind urmată de Asociaţia nr. 3 „Ştirbei Vodă”, cu o restanță de 2.500.000 de lei şi Asociaţia nr. 4 „Mareşal Antonescu”, cu 2.000.000 de lei. Reprezentanții asociațiilor în cauză au participat la negocieri, în lunile septembrie șo octombrie, li s-a propus să achite 10% din datorie, fără niciun rezultat, însă, după cum anunță conducerea SC Termo Craiova.

O decizie în privința lor se va lua săptămâna viitoare, în urma unor discuții cu administratorul judiciar. Pe lângă cele trei asociații cu datorii foarte mari, mai sunt și altele, totalul debitului fiind de 83 milioane de lei. Lista este completată cu asociaţiile de proprietari nr. 7 „1 Mai”, cu o datorie de 4,2 milioane de lei, asociaţia de proprietari nr. 24 „Craioviţa Nouă”, cu 2,8 milioane de lei, asociaţia nr. 9 „Constantin Brâncoveanu”, cu 2,4 milioane de lei şi asociaţia nr. 9 „1 Mai”, cu 2,3 milioane de lei.

Referitor la preţul gigacaloriei, anul acesta rămâne neschimbat, în sumă de 220 de lei, municipalitatea alocând subvenţii de la bugetul local pentru accesibilizarea tarifului.

 

 

Articolul precedentMunicipiul Craiova, premiat pentru al doilea an consecutiv în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România. După „Sănătate” a urmat ”Regenerarea urbană a spațiilor publice”
Articolul următorExpoziție de fotografie și film depre războiul de reîntregire, la Galeriile Cromatic din Craiova