Familiile din mediul rural, mai ales cele fără venituri sau care își câștigă existența muncind „cu ziua”, cum spun acestea, sunt prijinite, în această perioadă a pandemiei, de Fundaţia World Vision România care a lansat și o  campanie de strângere de fonduri. În evidențe sunt, în prezent, peste 14.000 de copiii şi 7.000 familii care fac parte din programele fundației, pe listă aflându-se și persoane din județe ale Olteniei. 

Cei care vor să ajute, pot dona anumite sume de bani,  on-line pe site-ul fundației.

„În perioada pandemiei, toate lipsuri din ruralul românesc se accentuează considerabil, de aceea Fundaţia World Vision strânge fonduri şi face apel la oricine doreşte să doneze pentru a ajuta familiile vulnerabile să treacă cu bine peste această perioadă. Donatiile pot fi făcute online, pe site-ul Fundaţiei: https://worldvision.ro/implica-te/proiecte-fundraising/coronavirus/?utm_source=presa&utm_medium=comunicat&utm_campaign=covid. Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea de alimente, produse de igienă, medicamente şi, acolo unde este nevoie, cartele sim-uri pentru trafic de internet şi dispozitive electronice, pentru ca elevii să poată continua să înveţe de acasă”, anunță, într-un comunicat de presă, reprezentanții Fundației World Vision.

În plus, persoanele fizice sau companiile care au resurse necesare pentru familiile din mediul rural (alimente, produse de igienă, infrastructură digitală) pot contacta reprezentanţii Fundaţiei pe adresa de email: [email protected].

Un prim pas al intervenţiei de urgenţă a Fundaţiei a fost realocarea de fonduri pentru a susţine familiile din rural în perioada pandemiei.

Astfel, în programul „Pâine şi Mâine”, care oferă copiilor zilnic o masă caldă şi sprijin în realizarea temelor, o sumă de 45.300 de euro a fost alocată pentru achiziţia de tichete sociale.

„Tichetele pot fi folosite exclusiv pentru cumpărarea de alimente şi vor fi distribuite în 14 sate din judeţul Dolj, 10 sate din judeţul Vâlcea şi patru sate din judeţul Vaslui”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în programul pentru liceeni „Vreau în clasa a 9-a”, un buget total de 37.850 euro a fost alocat pentru burse pentru liceeni şi meditaţii online destinate elevilor de clasa a XII-a, care urmează să dea Bacalaureatul şi sunt în pericol să rămână în urmă la materiile de învăţământ la care vor susţine examen. În plus, suma de 9.480 de euro a fost alocată pentru achiziţia de alimente şi produse de igienă pentru elevii din program.

„Mai mult decât atât, în toate programele desfăşurate, Fundaţia World Vision România a identificat soluţii de comunicare la distanţă cu elevii prin: telefon, aplicaţii, platforme online, de elearning sau videoconferințe. Acolo unde nu există acces la internet sau dispozitive digitale, pedagogii noştri țin legătura telefonic cu părinții și elevii”, mai spun reprezentanții World Vision.

Pe lângă sprijinul material şi educaţional, experţii Fundaţiei oferă consiliere psihologică, monitorizează starea de sănătate a familiilor şi îi informează constant despre conduita preventivă esenţială pentru a depăşi această situaţie.

Articolul precedentAccident de muncă mortal la Sala Polivalentă din Craiova. Bărbat găsit fără suflare în încăperea unde este centrala
Articolul următorFOTO | Craiova: Procesiunde religioasă cu o icoană despre care se crede că a făcut minuni și în timpul epidemiei de ciumă