„Ora Pământului” va fi marcată simbolic și în municipiul Craiova, sâmbătă seară, prin stingerea luminilor, timp de o oră, în zona centrală a orașului, evenimentul cuprinzând și o serie de activități menite să atragă atenția asupra fenomenului consumul exagerat de resurse energetice.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, „Ora Pământului” va fi marcată și printr-un recital susținut de elevi de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, îndrumați de dirijorul Zamfir Florian George, în Sala de Consiliu a Primăriei, începând cu ora 20.30.

„Este important să dăm chiar noi un semnal și să ne alăturăm acestei campanii ce are un impact major la nivel mondial, iar mesajul transmis este de la an la an tot mai clar și vizează problemele cauzate de schimbările climatice și consumul exagerat de resurse. Cu toții trebuie să înțelegem că este nevoie de măsuri urgente pentru a proteja sănătatea Planetei și a generațiilor ce vor urma”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova.

De asemenea, tot în zona centrală a urbei vor avea loc expoziții cu generatoare de energii regenerabile și cu produse fabricate din materiale reciclabile.

Programul complet al manifestărilor este următorul:

19.00 – 19.30 Centrul Vechi:

 • Deplasarea unui grup de 20 de bicicliști cu biciclete ECO achiziționate prin centrul CRAF (proiect în colaborare cu Ford) prin zona Centrului Vechi, pentru a distribui trecătorilor baloane imprimate cu sigla „Orei Pământului” (60+).

19.30 – 20.15 Holul Central al Universității din Craiova (strada A.I. Cuza nr. 13):

 • Scurte alocuțiuni legate de protejarea naturii și de promovarea energiilor verzi.
 • Vernisarea unei expoziții cu generatoare de energii regenerabile și cu produse fabricate din materiale reciclabile.
 • Moment simbolic de stingere a luminilor în Holul Central și de iluminare cu surse de energie ecologică (telefoane, mini-lasere, etc.)

20.15 – 20.30: Deplasarea organizată a participanților între Universitate și Primărie.

 • Deplasarea se va face pe trotuarul care conectează cele două instituții (prin fața teatrului).

20.30 – 21.00: Sala de Consiliu din Primăriei.

 • Concert muzical susținut de Corul Cantus Mundi – Madrigal, dirijat de prof. Florian George Zamfir – Liceul de Artă Marin Sorescu
 • Moment simbolic de stingere a luminilor în Sala de Consiliu și de iluminare cu surse de energie ecologică (telefoane, mini-lasere, etc.)

21.00 – 21.15: Deplasarea participanților între Primărie și Piața „Mihai Viteazul”

 • Deplasarea se va face pe trotuar, cu traversarea arterei A.I. Cuza.

21.15 – 21.30 Piața ”Mihai Viteazul”

 • Deplasarea grupului de 20 biciclete ECO pe un traseu care va cuprinde trotuarul de pe A.I. Cuza, aleile din Piața ”Mihai Viteazul” dintre statuie și biserică, respectiv statuie și Centrul comercial ”Mercur”.
 • Moment simbolic de stingere a luminilor în piață și iluminarea zonei cu surse de energie ecologică (telefoane, mini-lasere,etc.).
 • Organizarea unui mic spectacol de dans cu făclii.
Articolul precedentTot mai mulți șomeri în județul Dolj
Articolul următorNici jumătate din liceeni doljeni nu au promovat simularea examenului de bacalaureat