Nouă elevi de la Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova au participat la activitatea NATO Challenge, organizată de HQ MND-SE, cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la înființarea NATO, doi dintre aceștia fiind premiați.

Potrivit reprezentanților Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova, NATO Challenge este o competiție de dezbateri și eseuri în limba engleză pe teme legate de activitățile desfășurate de NATO.

„Participarea la această dezbatere a presupus o pregătire prealabilă de trei săptămâni, perioadă pe parcursul căreia elevii au dobândit o bună înțelegere a modului cum funcționează și operează Alianța. Dezbaterea din data de 3 aprilie le-a solicitat elevilor participarea la un exercițiu de simulare, care a presupus deliberări din partea elevilor – diplomați precum și luarea unor decizii de comun acord. Acest tip de simulare le-a oferit elevilor instrumentele necesare pentru a face față situațiilor complexe care derivă din participarea la activități organizate intr-un mediu multinațional”, au transmis reprezentanții instituției școlare.

Elevul Ionel Marciuc a obținut premiul I la secțiunea dezbatere (Teacher’s Prize), iar eleva Mădălina Stancu a obținut premiul al II-lea la secțiunea eseu.

Pandurii s-au întâlnit şi au fost felicitaţi pentru rezultatele obţinute de general Nicolae Ionel Ciucă.

În vederea participării la această competiție, elevii claselor a X-a Sergiu Amzuloiu, Daniel-Claudiu Cristea, Marian-Eduard Ene, Ionel-Ștefan Marciuc, Cornelia Niță, Adrian Puncioiu, Raul Pop, Mădălina Stancu şi Eduard-Cristian Tălău au fost pregătiți de un grup de mentori de la Brigada Multinațională Sud-Est format din căpitan Sadowy Krystian, căpitan Dlask Robert, locotenent Tăbleț Anca, locotenent Toliță Ionuț, locotenent Gurgui Loredana, locotenent Țintă Adrian, locotenent Tutilă Cătălin, locotenent Preda Raluca şi locotenent Bizău Alina, coordonați de locotenent-colonel Lucian Tomulescu, iar din partea colegiului, de profesor Corina Mitrulescu.

Alături de elevi de la Colegiul Național ,,Elena Cuza” și Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr” din București, pandurii au jucat rolul ambasadorilor țărilor membre NATO, reunite în cadrul Consiliului Nord-Atlantic.

 

Articolul precedentLa plimbare cu rolele, agățat de mașină, pe străzile Craiovei – VIDEO
Articolul următorCaravana „O șansă pentru viață”, în centrul Craiovei. Criză de sânge în spitale